Petak, 01 Studeni 2019

Puljić: Svjetski moćnici ne prezaju od toga da i cijele male narode obezvrjeđuju i uništavaju

Prema tradiciji misno slavlje na sarajevskom groblju "Sv. Josip", na svetkovinu Svih Svetih 1. studenoga predslavio je vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić. Uz nadbiskupa je suslavilo devet svećenika, među kojima prepošt Vrhbosanskog kaptola mons. Ante Meštrović te rektori bogoslovnih sjemeništa u Sarajevu i Vogošći - preč. Zdenko Spajić i preč. Michele Capasso, a unatoč tmurnom i prohladnom vremenu sudjelovalo je i 200-tinjak vjernika. 

Više...

Mostar: Kako biti mladi katolik danas?

U okviru Tropletovih dana kulture 2019., a slijedom studentskih utoraka u Župi sv. Tome Apostola na Bijelome Brijegu u Mostaru 29. listopada don Mihovil Kurkut, svećenik salezijanac i direktor nakladničke kuće Salesiana iz Zagreba predslavio je Misu i održao predavanje za studente i mlade s temom: Kako biti mladi katolik danas?

Više...

Nakon sjednice Gl. odbora: SDA traži podjelu Mostara uz obveznu rotaciju na čelnim funkcijama Grada

Glavni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) donesenim zaključkom pozvao je SNSD da pristupi formiranju parlamentarnih komisija i odustane od blokade rada Parlamentarne skupštine BiH, a HDZ BiH da predloži predstavnike u parlamentarnim komisijama Doma naroda PS BiH, kao i kandidata za poziciju predsjednika Federacije BiH kako bi se pokrenula procedura imenovanja novog saziva Vlade FBiH.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed