Subota, 23 Ožujak 2019

Mons. Knežević: ‘Hrvati u BiH i Hrvatskoj se ne smiju dijeliti kako priželjkuju neki političari iz RH’

Treba raditi na poruci nade, međutim ta poruka mora imati temelj i mora imati zaista pravu strategiju, a ne samo želje, istaknuo je u povjesničar dr. Tado Jurić s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, gost ‘Argumenata’ Hrvatskog katoličkog radija u kojima se povodom ‘Tjedna solidarnosti i zajedništva s ljudima i Crkvom u BiH’ raspravljalo kako žive, kakvu pomoć trebaju i kako se Hrvatima može pružiti još veća podrška i potpora da ostanu i opstanu na tom prostoru, javlja Informativna katolička agencija.

Više...

Isus nas ne tjera kud nije hodio, mjeru boli je ispunio...

"Duh tada odvede Isusa u pustinju da ga đavao iskuša". (Mt 4,1)
Đavao je čekao četrdeset dana s napašću. Čekao je da Isus oslabi, da klone, da mu se bude preteško oduprijeti. Piše u Novom Zavjetu: "Kad je prošlo četrdeset dana, Isus napokon ogladnje." (Mt 4,2)

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Fra Dane Čolak bio je nada svoje provincije, nestao je i iščeznuo u Bleiburškom pokolju

O pokojnom fra Dani Čolaku, kojega su jugokomunisti u 29. godini života ubili negdje u Sloveniji polovicom mjeseca svibnja 1945., nije sačuvano previše podataka. Rođen je 3. srpnja 1916. u Donjim Mamićima – Ledincu, župa Rasno (od 1930. župa Ledinac). Kršten je 6. srpnja 1916. u župi sv. Franje Asiškog u Rasnu. Na krštenju su ga nazvali Franjo. Roditelji su mu bili Ante i Šima, r. Galić.

Više...

Maloljetnici ubili dvoje umirovljenika kod Velike Kladuše

Isplivali su detalji brutalnog ubojstva starijeg bračnog para, supružnika Đogić u mjestu Šumatac kod Velike Kladuše. Supružnike Đogić, Salku i njegovu suprugu, koji su bili umirovljenici, tupim predmetima, po svemu sudeći, u tijeku noći su usmrtila dva maloljetnika, saznaje Klix.ba od policijskih izvora. Obojica su uhićeni, a pretpostavlja se da postoji i treći sudionik  koji je u bijegu.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed