Nedjelja, 31 Ožujak 2019

Treba li Hrvatska ukinuti pomicanje sata i koje bi računanje vremena bilo bolje odabrati za trajno? Odgovori poznate hrvatske meteorologinje mnoge će zapanjiti

Europski parlament podržao je prijedlog direktive kojom se od 2021. na razini Europske unije ukida polugodišnje pomicanje sata, a zemljama članicama prepušta odluka o odabiru ljetnog ili zimskog računanja vremena. U Hrvatskoj se trenutno vodi rasprava koje računanje vremena odabrati, no i dalje postoje oni koji smatraju da uopće ne treba ukinuti pomicanje sata.

Više...

EP: Bronca hrvatske karate reprezentacije u ekipnom natjecanju

Hrvatska muška reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ivan Martinac, Ante Mrvičić, Stjepan Štimac) osvojila je momčadsku brončanu medalju u završnici 54. EP-a u karateu u španjolskom gradu Guadalajari. U odlučujućem dvoboju za broncu nadvisili su Ukrajinu (Čobotar, Herčuk, Horuna, Kšenžik, Lahunov, Talibov, Torošanko) s 3:0.

  • Objavljeno u Šport
Više...

I Izetbegović se pridružio optužbama na račun Hrvatske, SDA traži istragu o djelovanju tajnih službi na području BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović u subotu se pridružio optužbama da je hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA)  umiješana u aferu čiji je cilj predstaviti Bosnu i Hercegovinu kao utočište islamističkih terorista pri čemu je izrijekom podržao ministra sigurnosti BiH Dragana Mektić koji je slične tvrdnje iznio ranije.

Više...

Izabrano novo vijeće u Frami Klobuk

U Frami Klobuk, 21. ožujka 2019. godine, održana je redovita izborna skupština. Izborima je predsjedala područna voditeljica formacije Monika Brzica, a prisutan je bio i fra Marin Karačić, područni duhovni asistent. Izbore smo započeli zajedničkom molitvom, nakon čega su framaši upoznati sa samim tijekom izbora te pozvani na odgovornost.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed