Ponedjeljak, 01 Travanj 2019

Ivan Miklenić: Kako je komemoracija postala fašistički skup

U Austriji se kaže da je to fašistički skup, a u Hrvatskoj da je to povijest predaka«, saželi su neki mediji u Hrvatskoj očitovanje predsjednika Austrijske biskupske konferencije kardinala Christopha Schonborna izrečeno na konferenciji za novinare u petak 22. ožujka u Beču po zaključenju zasjedanja austrijskih biskupa.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

ZHŽ: Eksterna matura još uvijek na dobrovoljnoj bazi

Inicijativa za uvođenje državne mature u BiH pokrenuta je još prije nekog vremena, međutim, zaživljavanje ovog projekta na dugu je štapu. Iako su na potrebu za polaganjem ove vrste ispita znanja ukazali i predstavnici određenog broja visokoškolskih ustanova u BiH, među kojima i rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, nadležne institucije još uvijek ništa konkretno nisu poduzele po tom pitanju, piše Večernji list BiH.

Više...

Božo Ljubić ponovno izabran za predsjednika Glavnog vijeća

“Dr. Ljubić je izabran uvjerljivom većinom glasova članova predsjedništva HNS BiH, osobno mislim da je dr. Ljubić radio jedan izvrstan posao i da je Glavno vijeće zajedno s Hrvatskim narodnim saborom napravilo jedan iskorak. Čini mi se da danas on treba nama više nego što mi trebamo njemu” rekao je predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) danas u izjavi novinarima u pauzi sjednice Predsjedništva HNS-a, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed