Četvrtak, 11 Travanj 2019

Tko je bivši dečko Sanaderove kćeri kojemu je Ježić, kako tvrdi, plaćao najam stana i poslovnog prostora u New Yorku

Robert Ježić ni sekunde nije izgledao zbunjen. Ni nakon što su ga na ročištu bivšem premijeru pitali gdje je nestalo pet milijuna eura, niti nakon što mu je sam Ivo Sanader prigovorio da on od čitave svote ništa nije dobio. Ježić je uzeo daha i mirnim glasom počeo nabrajati sve ono što je po Sanaderovom nalogu plaćao.

Više...

Ježić na suđenju za Ina-MOL: ‘Platio sam 250.000 eura za troškove putovanja i najam stana u New Yorku dečka Sanaderove kćeri’

Krunski svjedok Uskoka protiv bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera u aferi Ina-Mol, Robert Ježić, u četvrtak je na zagrebačkom Županijskom sudu ustvrdio kako je za nekadašnjeg predsjednika HDZ-a na njegov zahtjev 2010. godine platio250.000 eura za troškove putovanja, najam stana i poslovnog prostora u New Yorku za tadašnjeg dečka Sanaderove kćeri.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Košarkaši Čapljine i Posušja bore se za ulazak u prvu ligu

Povodom odigravanja finalnih utakmica košarkaškog prvenstva Herceg Bosne za sezonu 2018./2019. između HKK Posušje i HKK Čapljina danas je u prostorijama KS Herceg-Bosne održana tiskovna konferencija na kojoj su se novinarima obratili treneri obje momčadi Josip Plantak i Boris Džidić te igrači Polić i Petrić.

  • Objavljeno u Šport
Više...

Otkriven 'čupač' cvijeća po Mostaru: Zove se Huso, ukradeno cvijeće prodaje na Tepi

''Čovjek koji čupa tek posađeno cvijeće po Mostaru se zove Huso i kažu da to cvijeće prodaje na mostarskoj pijaci Tepi'', govori za Bljesak.info stanar mostarskog naselja Vatikan nakon objavljene priče o nepoznatom kradljivcu sadnica u Ulici biskupa Bucanjića.

Proćelav, nosi kapu...

Naime, kako tvrdi stanar ovog mostarskog naselja, i oni su, kao i njihovi susjedi koji su ovog puta ostali bez tek zasađenih sadnica japanske trešnje, godinama muku mučili s ovim 'nepoznatim' ljubiteljem sadnica. ''Godinama je 'operirao' po našem naselju i onda smo ga ulovili i zaprijetili mu da to više ne radi. Stanarima je poznat, proćelav, nosi kapu, negdje oko 55 do 60 godina. Taktika mu je da u večernjim satima, kad su ljudi većinom u svojim domovima, u kontejneru pronađe neku gajbu u koju zatim slaže počupano cvijeće'', objašnjava stanar u cilju skretanja pozornosti na ovaj problem. Obzirom na strašno stanje u kojem se grad nalazi, kad je u pitanju uređenje zelenih površina, tvrdi kako nema smisla da se i najmanja inicijativa građana za uređenjem vlastitog dvorišta završi na ovaj način.

'Sadimo samo velike'

''To je jako problematično, jer sve što se radi po gradu, bar ovaj dio od Rondoa prema naselju Vatikan, ne može opstati. Nama je zadnji put počupao tuje, nisu bile velike, te smo sada odlučili saditi veće biljke, iznad metar i pol, jer izgleda da su mu one nezgodne za nositi'', govori u šali stanar.

Podsjećamo, ranije su se portalu Bljesak.info požalili stanari zgrade u Ulici biskupa Buconjić koje su, u četvrtak ujutro umjesto sadnica japanske trešnje, dočekale rupe. Nepoznat netko je tek posađene tri sadnice iščupao i odnio. ''Nije nažalost ovo prvi put. Već nekoliko godina traje misteriozno čupanje sadnica koje se posade. Svaki put ih netko iščupa i odnese. Zvali smo i policiju, ali…'', poručili su ranije stanari ovog naselja.

Izvor: Bljesak.info

Više...

Ivana Barišić primila Veleposlanstvo UK Velike Britanije i Sjeverne Irske

Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, odnosno zamjenica Veleposlanika Matthewa Fielda, dr. Ruth Wiseman, boravila je u službenom posjetu Županiji Zapadnohercegovačkoj 10. travnja 2019. nastavivši time niz protokolarnih susreta kojima se žele upoznati s unutarnjim djelovanjem političkog sustava ŽZH i Bosne i Hercegovine.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed