Ponedjeljak, 15 Travanj 2019

Križni put Vesele Dujmić: Deseta postaja - Isusa svlače

S tvog tijela skidaju odjeću, zalijepljenu za rane. Majka te gleda. Sveto tijelo izloženo je pogledima. Sve tvoje rane tu su. Možemo li ih ne vidjeti? Mogu li okrenuti glavu dok stojiš preda mnom; Ti nevin, čist, bez riječi? Tvoj pogled vidi svakog čovjeka. Uzeše ti sve, dopustio si sve, pa i ovo najintimnije. Bože moj, učinio si se najmanjim od svih, najprezrenijim, ogoljenim do kraja. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Vlada RH izdvaja gotovo 26 milijuna kuna za projekte i programe Hrvata u BiH

Za projekte i programe od interesa za Hrvate u BiH ove će godine iz hrvatskog proračuna biti izdvojeno 25,8 milijuna kuna, što je 1,8 milijuna više nego lani, najavljeno je u četvrtak na sjednici hrvatske vlade koja je osnovala Povjerenstvo za koordinaciju i financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH u 2019.

Više...

Strašan požar u katedrali Notre-Dame

Strašan požar zahvatio je večeras parišku katedralu Notre Dame i srušio zvonik najposjećenijeg povijesnog spomenika Europe. Gusti dim se uzdiže iz katedrale, koju gutaju plamenovi, a te potresne snimke izravno emitiraju francuski tv-postaje i društvene mreže.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed