Utorak, 16 Travanj 2019

Jedanaesta postaja - Isusa pribijaju na križ

Probodoše ruke i noge tvoje, za opačine naše. Bože moj, ti sad pozivaš u svoj zagrljaj raširenih ruku sve ljude. Nek ne bude uzaludna tvoja žrtva niti za jednog čovjeka. Moliš svog Oca da nam oprosti, jer ne znamo što učinismo. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Deseta postaja - Isusa svlače

S tvog tijela skidaju odjeću, zalijepljenu za rane. Majka te gleda. Sveto tijelo izloženo je pogledima. Sve tvoje rane tu su. Možemo li ih ne vidjeti? Mogu li okrenuti glavu dok stojiš preda mnom; Ti nevin, čist, bez riječi? Tvoj pogled vidi svakog čovjeka. Uzeše ti sve, dopustio si sve, pa i ovo najintimnije. Bože moj, učinio si se najmanjim od svih, najprezrenijim, ogoljenim do kraja. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

U Njemačku lani doselilo oko 27.000 hrvatskih državljana

U Njemačkoj je 2018. živio rekordan broj stranaca, a njihov broj se u prošloj godini povećao za oko 292.000 te sad iznosi 10,9 milijuna, dok se prošle godine iz Hrvatske u Njemačku doselilo 27.772 osoba, objavio je u ponedjeljak Državni statistički zavod u Wiesbadenu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Na vodopadu Kravica prihod od turista znatno veći

Osim što izaziva divljenje i oduševljenje svojom bogomdanom obdarenošću, ljepotom i privlačnošću, ljubuški i hercegovački vodopad Kravica na rijeci Trebižat postupno postaje i unosna turistička destinacija ili slobodno rečeno “zlatna koka”, kako se to veli u poslovnim i gospodarskim odnosima, piše Večernji list BiH.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed