Četvrtak, 18 Travanj 2019

Veliki petak - audio

Danas obilježavamo Veliki petak, dan Isusove muke i smrti. Slavi se u Velikom tjednu, a zajedno s Velikim četvrtkom, Velikom subotom i Uskrsom čini Vazmeno trodnevlje.

Više...

Tado Jurić za novu 'Kanu': U Hrvatskoj je u tijeku velika seoba naroda, ali i unutarnjih previranja

Problem iseljavanja jedan je od gorućih problema u Hrvatskoj posljednjih godina. Val odlazaka izazvao je i val frustracije kod onih koji ostaju, pitajući se jesu li pogriješili. Hrvatskim društvom danas neupitno vlada jedna vrsta moralne panike i kolektivne psihoze, koje su posljedica iseljavanja oko pet posto ukupnog stanovništva, i to u samo proteklih pet godina. Ono što se ocrtalo jasna je veza između političke etike, slabih institucija i iseljavanja, o čemu je za novi broj „Kane“ progovorio dr. sc. Tado Jurić s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Križni put Vesele Dujmić: Trinaesta postaja - Isusa skidaju s križa

Odvajaju tvoje tijelo od križa. Iz ruku i nogu izvlače čavle, s glave skidaju trnovu krunu. Takvo okrvavljeno, izmučeno tijelo polažu u ruke tvoje majke. Ona kleči, sva izmučena, sva stopljena s tobom i prima te u naručje. Majka boli, pomirena uvijek sa svojom sudbinom, upija u sebe svaku tvoju ranu. Vidi sve one koji će biti otkupljeni po tim svetim ranama. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nestala žena iz Srebrenice

Policijskoj postaji Srebrenica prijavljen je nestanak Salihe Omerović, koja se prije tri dana udaljila iz kuće u kojoj stanuje u srebreničkom naselju Milačevići, priopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Više...

Križni put Vesele Dujmić: Dvanaesta postaja - Isus umire na križu

Predao si svoj duh Ocu. Nisi se odijelio od Njega ni u životu ni u smrti. Nisi se udaljio niti zažalio zbog svoje žrtve ni onda kad si na križu osjetio tjeskobu i usamljenost. I tada si njemu vapio, pitajući Ga zašto si tako sam. Dok sam pod križem imam prijatelje koji mi pomažu nositi. Kad sam uzdignuta na križ, kad svi prijatelji odu, dolazi trenutak moje samoće. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed