Subota, 06 Travanj 2019

Biskup Uzinić: Iako nam to možda ponekad izgledalo neshvatljivo, Bog razlikuje grešnika od grijeha

5. korizmena nedjelja (C), 2019.
Jedna od važnih tema koja nam se u posljednje vrijeme nameće, promatrajući neke vrlo istaknute aktere političke i društvene zajednice, ali i nas u Katoličkoj Crkvi, je tema odnosa prema grešnicima. O toj temi progovara i liturgija ove pete korizmene nedjelje, stavljajući nam pred oči jedan konkretan događaj. Taj nam događaj kaže da je Isus ne samo govorio o tome da je Bog prijatelj grešnika, nego da je on to i posvjedočio konkretnim primjerom. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Don Mladen Parlov u Požegi: U obiteljima gdje se redovito moli tek jedan brak od tisuću završava rastavom

U Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi u četvrtak 4. travnja održana je četvrta korizmena Tribina četvrtkom na kojoj je gostovao prof. dr. sc. Mladen Parlov, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije i pročelnik Katedre povijesti kršćanske literature i kršćanskog nauka na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Dr. Parlov je govorio o temi „Računati s Bogom u obiteljskom životu“.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Šesta postaja - Veronika pruža Isusu rubac

Isus je iscrpljen. Od zadobivenih rana i uboda trnja, njegovo lice prekrito je krvlju. Gotovo da ne vidi hodati. Svaki udarac vojnika, svako posrtanje zabija dublje trnovu krunu i otvara novi mlaz krvi, što teče niz njegove obraze. Veronika gleda što se događa s Gospodinom Isusom. Želi mu olakšati patnju. Čini ono što može - uzima rubac i probija se kroz masu svijeta da mu obriše lice. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Čak 75 tisuća migranata kreće prema EU, u BiH se očekuju u lipnju

Dolaskom proljeća ponovno je aktivirana migrantska ruta kroz BiH. Iako se migranti kreću po cijeloj zemlji, i dalje je najveći problem u Unsko-sanskoj županiji, gdje je u četvrtak večer situacija eskalirala. Naime, pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Unsko-sanske županije dočekali su u mjestu Bosanska Otoka kod Bosanske Krupe, pola sata prije ponoći, talgo vlak sa skupinom od 130 migranata koja je u poslijepodnevnim satima krenula iz Sarajeva prema Bihaću, piše Večernji list BiH.  

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed