Četvrtak, 27 Lipanj 2019

Izmjene i dopuna Proračuna FBiH: Braniteljima 25 milijuna KM

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, utvrdila i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Federacije BiH, kako bi bila osigurana sredstva za provedbu Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji u ukupnom iznosu od 25 milijuna KM u 2019. godini.

Više...

Poslovni susret bonitetno izvrsnih kompanija u Čitluku

Jučer (26. 07.) analitičko bonitetna kuća Bisnode BH u suradnji s Općinom Čitluk održao poslovni susret na temu Bonitetna izvrsnost kompanija. Cilj susreta bio je predstavljanje rezultata poslovanja općine Čitluk ali i kompletne Hercegovačko-neretvanske županije/kantona, sa posebnim osvrtom na bonitetno izvrsne kompanije, njihov doprinos uspjesima poslovanja i značaj za razvoj Općine Čitluk kao i HNK/Ž. 

Više...

Knjiga Ivice Šarca: Hercegovački franjevci nedužni stradali u osveti i odmazdi partizana

Knjiga “Metastaze jedne revolucije – uspostava komunističko partizanske vlasti u zapadnim dijelovima Hercegovine” koja govori o odnosu komunističkih vlasti prema narodu na zapadnohercegovačkom prostoru krajem i nakon II. svjetskog rata, autora prof. dr. Ivice Šarca, povjesničara s Filozofskog fakulteta SUM-a predstavljena je u srijedu navečer u Širokom Brijegu.

Više...

Najezda komaraca: Moguća pojava virusa Zapadnog Nila u BiH

S obzirom na to da zemlje regije bilježe veliku najezdu komaraca te da prijeti strah od Zapadnog Nila, virusa koji prenose tigrasti komarci, moguće je da se ovo oboljenje u predstojećem razdoblju pojavi i u Bosni i Hercegovini, liječnici su upozorili za Avaz, navodeći da do sada, srećom, u našoj zemlji nije zabilježen nijedan slučaj zaraze virusom Zapadnog Nila. Ipak ističu kako je oprez nužan.

Više...

Hoće li Crkva znati zahvaliti Međugorju

Ovogodišnjom obljetnicom međugorskih ukazanja započela je velika proslava međugorskog fenomena, koja svoj vrhunac nije dosegnula ovih dana kada se obilježavaju prvi dani ukazanja, nego će se produžiti sve do Mladifesta na početku kolovoza, kada će u Međugorje osim 50-ak tisuća mladih sa svih strana svijeta, po prvi puta na oltar međugorske crkve sv. Jakova doći i deseci biskupa, nadbiskupa i kardinala.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed