Četvrtak, 08 Listopad 2020

U Ljubuškom 16 novozaraženih

Iz Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke izvijestili su da je u protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano 70 osoba, od čega je 9 retestiranih osoba.

Više...

Policija u plasteniku u Vitini našla marihuanu

Dana 6.10.2020. godine u 10.00 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su, radeći po zavedenoj akciji kodnog naziva „LORD” na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, u mjestu Vitina, grad Ljubuški, kod osobe M.A.(30) u plasteniku iza obiteljske kuće navedenog pronašli dvadeset sedam (27) komada/topova zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana, te je ista na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i izuzeta.

Više...

Crnogorska policija istražuje kako je mitropolit SPC-a Amfilohije pušten iz bolnice samo zato što je, unatoč očitim simptomima, odbio testiranje

Mitropolit SPC-a u Crnoj Gori Amfilohije Radović pozitivan je na koronavirus i u utorak je primljen u Klinički centar Crne Gore nakon testiranja u cetinjskoj bolnici. Po posljednjem priopćenju Mitropolije crnogorsko-primorske, zdravstveno stanje 82-godišnjeg Amfilohija je stabilno. U srbijanskim medijima danas su osvanuli i naslovi poput: "Ne budalite, neću umrijeti!"... 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Hrvatska: Frizeri i ugostitelji traže pomoć države

- Super je što smo otvorili dijalog s nacionalnim Stožerom o pitanju donošenja epidemioloških mjera te da se one neće više donositi bez usuglašavanja s nama. Želimo poštovati mjere i svaka koja će biti primjenjiva, mi ćemo je primijeniti. To je slojevit problem, nije to jednostavno riješiti. Neke se stvari ne mogu primijeniti za neke objekte jer postoje razni tipovi objekata. Sada će se slojevito napraviti mjere, rekao je Marin Medak, predsjednik Nezavisne udruge ugostitelja, u emisiji HRT-a Studio 4 objašnjavajući kako ugostitelji traže žurna rješenja jer su ugrožene tisuće radnih mjesta.

  • Objavljeno u Svijet
Više...