Izetbegović: Čovjek s Pala prijetio mi je snajperom, bio je 50 metara od moje kuće

Četvrtak, 18 Svibanj 2017 22:35 Drago
Ispis PDF

bakir groBošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je u emisiji Pressing N1 televizije govorio o prijetnjama koje je dobivao, a od kojih je 30-ak bilo smrću.Podsjećamo, Izetbegović je ranije kazao da je imao 30-ak prijetnji, od kojih je nekoliko bilo smrću.

Izetbegović nije prijavio niti jednu prijetnju – ali je kazao da su njemu prijavljene.

– Agencija mi je prijavila. Nisam ja prijavio. Ova koja se bavi mojom sigurnošću. Da mi je zaprijetio čovjek iz Bihaća. Da su mu ušli u prostorije, našli bombe i tako dalje, kazao je Izetbegović – pa nastavio:

“Da mi je čovjek s Pala prijetio da će me upucati snajperom. Jer mu je sin poginuo u ratu. Da su ga zatim legitimirali 50 metara od moje kuće. Došao s Pala. Nisam ja te ljude legitimirao nego oni koji se bave mojom sigurnošću i prijavili mi tu stvar”.

Institucija mu je to prijavila, kaže – odnosno Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, gdje su spomenuli da je bila 31 prijetnja, od kojih su nekoliko njih bile vrlo ozbiljne.

Nakon njegovih izjava, oglasila se i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela:

– Nakon konferencije za novinare povodom realizacije operativne akcije “Balkan trigger 2” u medijima su prenesene određene informacije vezano za zaštitu člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda gospodina Bakira Izetbegovića da u međunarodnoj policijskoj razmjeni nismo došli do podataka o ugroženosti člana Predsjedništva.

U razdoblju od 17. srpnja 2011. godine do danas Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je zaprimila 31 sigurnosno interesantnu informaciju upućenu iz BiH, a koja je okarakterizirana kao prijetnja članu Predsjedništva BiH gospodinu Bakiru Izetbegoviću.

– Sve ove informacije su dostavljene nadležnim policijskim agencijama u BiH i Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH na provjeru i postupanje. Nakon obrade ovih slučajeva, policijske agencije su do sada podnijele 5 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, te izdali 10 prekršajnih naloga, dok su ostali slučajevi u fazi obrade. O sadržaju ovih prijetnji ne možemo govoriti s obzirom da se radi o operativnim podacima, priopćeno je iz Direkcije, javlja N1.


/HMS/

#
#