Srijeda, 06 Ožujak 2019

Kuščević: Novinarske slobode na zavidnoj su razini

- Mislim da je Hrvatska društvo u kojem je na visokoj razini zaštita nacionalnih manjina, a da smo na još većoj razni što se tiče novinarskih sloboda i nepostojanja cenzure. Nema nikakvih ozbiljnijih razloga da bi se ova dobrofunkcionirajuća koalicija raskinula", izjavio je uoči sastanka užeg kabineta vlade, ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Val mržnje i bijesa zbog dokumentarca o mračnoj strani Michaela Jacksona: nakon stravičnih svjedočenja dvojice muškaraca stižu im prijetnje smrću, postaje prestaju puštati njegove pjesme

Prikazivanje dokumentarnog filma o pedofilskoj strani Michaela Jacksona, podijelilo je javnost pa su njegovi obožavatelji porukama mrženje zasuli žrtve i voditeljicu Oprah Winfrey koja ih je intervjuirala, a s druge strane neke su radijske postaje prestale emitirati Jacksonovu glazbu. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Ispovijest francuskog džihadiste koji je osuđen zbog ratovanja u BiH

''Ja sam preko kontakta iz Afganistana ušao u BiH. Trebao sam ići u Mostar, ali smo prvo došli blizu Sarajeva, u Pazarić. Onda mi je on kazao kako treba ići u Mostar. Onda me odveo u Zenicu, u jedan kamp. Poslije toga sam bio u Tomislavgradu. Tu sam boravio neko vrijeme, ali su nam onda rekli kako hrvatska i bošnjačka strana više nisu zajedno i kako ne možemo proći jer je hrvatska vojska blokirala prolaze. Onda me pozvao kontakt iz Pazarića i rekao mi da ću se morati vratiti u Francusku i da čekam dok ne nađu rješenje da me integriraju u neku od jedinica, kad se situacija malo smiri''.

Više...

Školjkari ogorčeni i uznemireni: Ma kakvi supervirusi i superbakterije, toga je vazda bilo i bit će! To mogu djeca donijeti iz škole ili vrtića

- Ma kakvi virusi.... Toga je vazda bilo i bit će. Nekome naškodi jedna kamenica, a nekome neće naškoditi i da ih pojede deset komada. Stonske kamenice su zdrave. Svaki dan ih jedemo i nikome na Pelješecu ništa se nije dogodilo. Ne znam koji su to ljudi imali trovanje i probavne smetnje od ove naše kamenice - tim su nas riječima dočekali stonski školjkari, vidljivo uzrujani i uznemireni jer njihove školjke s pojedinih uzgojnih polja nisu za jelo, piše Slobodna Dalmacija.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed