Glazbeni svijet šokirala vijest: u 28. godini umro švedski DJ Avicii, jedan od najvećih i najslavnijih svih vremena

Glazbeni svijet šokirala vijest: u 28. godini umro švedski DJ Avicii, jedan od najvećih i najslavnijih svih vremena

Švedski DJ Avicii, javlja BBC, umro je u 28 godini u Omanu.


Bio je jedan od najpoznatijih i najbogatijih svjetskih DJ-eva, surađivao je s Madonnom, Coldplayem i desecima drugih zvijezda, a nastupao je i na splitskoj "Ultri".

Njegov suradnik je objavio u izjavi za medije:

"S dubokom tugom javljamo da smo izgubili Tima Berglinga, poznatog i kao Avicii. Obitelj je jako pogođena i molimo sve da poštuju njihovo pravo na privatnost u ovim teškim vremenima. Nećemo davati nove izjave."

DJ Clavin Haris ovako je komentirao:

"Potresne vijesti. Bio je prekrasna duša, strastven i iznimno talentiran. Imao je toliko još za ponuditi. Moje srce je s obitelji. Bog te blagoslovio Tim."

Na Aviciijevu Instagramu posljednji pozdravi, izrazi ljubavi i nevjerice slijevaju se bez prestanka. Posljednji post kojeg je objavio bio je 4. travnja, gdje je u statusu napisao: "Uvijek je sunčano u Kaliforniji".

Prema izboru najrelevantnijeg časopisa DJ Mag Avicii se našao na trećem mjestu popisa 100 najboljih svjetskih DJ-eva 2012. i 2013, a bio je dva puta nomniniran i za nagradu Grammy.

Također je bio i na listi najplaćenijih DJ-eva svih vremena. Po godini je znao zaraditi i 20 milijuna dolara. Nastupao je na Ultri 2013. godine.

Poznat je po hitovima: "I Could Be the One", "Wake Me Up", "You Make Me", "X You", "Hey Brother", "Addicted to You", "The Days", "The Nights", "Levels", "Waiting for Love", "Without You" i "Lonely Together".

Avicii je imao zdravstvenih problema, a u 2014. mu je izvađeno slijepo crijevo i žučna kesica. U 2016. je zbog zdravstvenih problema najavio da neće više ići na turneje. Bolovao je i od akutnog pankreatitisa.

- Znam da sam blagoslovljen da mogu putovati diljem svijeta i izvoditi svoju glazbu, ali imam premalo vremena za život stvarne osobe koja se krije iza umjetnika - govorio je Avicii.

Piše Saša Jadrijević Tomas/PSD

Foto Lucy Nicholson

Video sadržaj

na vrh članka