Teško objašnjiv fenomen: relativno nepoznata grupa oborila sve moguće rekorde slušanosti, pogledajte video koji je pogledalo preko 150 milijuna ljudi

Teško objašnjiv fenomen: relativno nepoznata grupa oborila sve moguće rekorde slušanosti, pogledajte video koji je pogledalo preko 150 milijuna ljudi

Pjesma "Kill This Love" grupe Blackpink postavila je nove rekorde gledanosti. Grupa za koju veći dio svijeta nije ni čuo, u kratko vrijeme porazila je sve ostale, aktualne zvijezde, javlja magazin Paper.

Video koji se počeo prikazivati u četvrtak, danas ima 155.693.360 pregleda, a broj iz sekunde u sekundu rapidno raste. U 24 sata pjesma je preslušana 56,7 milijuna, a video je i najbrži koji je dostigao 100 milijuna pregleda.

A riječ je o "k-pop grupi" ("korean pop"), koja broji četiri članice: Lisa, Jennie, Rosé i Jisoo djevojke su koje su pokorile cijeli svijet, iako zvuče vrlo slično većini američkih djevojačkih pop grupa.

Rijetki mogu objasniti ovaj fenomen - relativno nepoznate, bar kada je u pitanju procjena popularnost ucijelome svijetu, Korejanke su jednom jedinom pjesmom ostvarile popularnost o kakvoj sanjaju mnogi, a hit je napravio pravu pomutnju prešišavši sve moguće aktualne, i to one mnogo poznatijih svjetskih zvijezda. U svojoj domovini su odavno popularne, čini se da ih je sada otkrio i ostatak svijeta.

Moguće da je rekord do vjerne vojske fanova koja ima samo jedan cilj - srušiti i onaj rekord koji se čini nemogućim, što je otprilike svaki idući. Neće spavati, neće slušati ništa drugo, ako je vjerovati porukama koje ostavljaju na Twitteru. Čini se da je pjesma uistinu zaludila svijet.

Izvor: Slobodna Dalmacija

na vrh članka