Tko je pobjednik Eurosonga: Objavio je da je biseksualac

Tko je pobjednik Eurosonga: Objavio je da je biseksualac

Duncan Laurence pobijedio je na Eurosongu i donio trofej u Nizozemsku. Od posljednje nizozemske pobjede na Eurosongu prošle su čak 44 godine.Zanimljivo je da su prije finala kladionice 24-godišnjem Nizozemcu davale čak 51 posto šanse za pobjedu, a iako je zbog sustava glasanja do samog kraja bilo neizvjesno tko će pobijediti, na kraju je slavio s 492 boda, 27 više od drugoplasiranog Talijana Mahmooda.

Mladi glazbenik do odluke da će predstavljati Nizozemsku na Eurosongu nije bio posebno poznat ni u svojoj zemlji, no izjavio je da je "dobra stvar što nije poznatiji te da će njegovo sudjelovanje dokazati da ništa nije nemoguće".

Duncan je rođen u Nizozemskoj, a pravo ime mu je Duncan de Moor. Diplomirao je na Rock akademiji u Tilburgu, a natjecao se u nizozemskoj verziji The Voicea, gdje je stigao do polufinala.

Priča iza pobjedničke pjesme jako je tužna.

"Inspirirala me priča voljene osobe koja je umrla veoma mlada. 'Arcade' je priča o potrazi za ljubavi svog života. O nadi da ćete uloviti nešto nedostižno", rekao je.

Obožavatelji Eurosonga sumnjali su u njegov uspjeh najviše zbog koreografije. Dok se drugi izvođači natječu tko će smisliti ekstravagantniji nastup, Laurence se odlučio za minimalizam - samo on i njegov klavir.

"Držite se svojih snova, jer se snovi ostvaruju. Moj san se upravo ostvario i osjećaj je nevjerojatan. Držite se svojih snova jer nemate što izgubiti", rekao je nakon pobjede i dodao da pobjedu nije očekivao jer se na Eurosongu stvari stalno mijenjaju.

Pogled.ba

na vrh članka