Posuška klapa Zvizdan objavila prvu pjesmu 'Anđele'

Posuška klapa Zvizdan objavila prvu pjesmu 'Anđele'

Muška klapa Zvizdan  iz Posušja objavila je prvi singl pod nazivom "Anđele". Osnovana su 2009. godine, a tim singlom na najljepši način nagradili su svoju publiku, ali i sebe, za deset godina uspješnog i napornog rada.U početku su radili pod ravnateljskom palicom voditelja Dragana Ivankovića iz Mostara,  a od 2013. godine s glazbenim voditeljem prof. Markom Tomasovićem iz Kučića pokraj Omiša, rade i danas. Njeguju isključivo tradicionalno klapsko a capella pjevanje, ali se na repertoaru nađe i poneka obrada.

Ove godine su snimili nosač zvuka, a s ovim prvim singlom ''Anđele'' su prošli na Večeri dalmatinske pisme Kaštela 2019. i prva su muška klapa iz Hercegovine koja će ići na najpopularnije natjecanje novih popularnih skladbi u Hrvatskoj.

Glazbu i tekst potpisuje član klape, Hrvoje Grubišić, aranžman Željko Šparmajer, a produkciju Vinko Didović i Željko Šparmajer. Foto MIX video iz Posušja se pobrinuo za spot, koji je sniman na području Posušja, a članovi klape naglašavaju kako su jako  ponosni na ovu pjesmu, za koju se nadaju se da će i publika prepoznati trud koji su uložili u stvaranje 'svog anđela'.

Članovi buduće klape Zvizdan su već 2008.god. organizirali prvi klapski susret u Posušju, a nakon toga još 5 klapskih susreta, sve do 2014. godine, kada nastaje Festival klapske pisme Posušje, u čijoj organizaciji aktivno sudjeluju od samih početaka.

Iza njih su brojni nastupi na klapskim susretima diljem Hercegovine i Hrvatske od kojih izdvajaju tri nastupa na Festivalu klapske pisme u Omišu, kao i tri nastupa na Festivalu klapske pisme u Posušju, tu su još i Festival Školjka u Pakoštanima, Klapski susreti u Trebižatu, Čapljini, Mostaru...

Pogled.ba

Video sadržaj

na vrh članka