Američki bend The Lumineers na ovogodišnjem INmusic festivalu

Američki bend The Lumineers na ovogodišnjem INmusic festivalu

Američki folk rock sastav The Lumineers, koji se proslavio hitom “Ho Hey”, pridružit će se Killersima, Becku i Deftonesima na ovogodišnjem INmusic festivalu koji će se održati od 22. do 24. lipnja na zagrebačkom Jarunu.

Organizatori podsjećaju kako se bend pojavio na valu američke opčinjenosti suvremenom americanom i folk rockom s početka 2010-ih, no uzore imaju i u američkim suvremenim glazbenim klasicima, od Bob Dylana, Tom Pettya, Bruce Springsteena do Talking Headsa.

Wesley Schultz i Jeremiah Fraites autorski je duo minimalističkih i pitkih melodija i harmonija The Lumineersa. Trebalo im je sedam godina prije izlaska istoimenog debitantskog albuma i objave hita koji je lansirao njihovu karijeru.

Uslijedile su dvije nominacije za Grammy i nastupi diljem svijeta te dva studijska albuma kojima su, ističe se u najavi njihova nastupa, dokazali da su The Lumineers puno više od one-hit wondera.

“Strast i iskrenost Lumineers najbolje demonstriraju na nastupima uživo zbog čega ne treba čuditi da su jedan od najuspješnijih live bendova u SAD-u, ali i rado viđeno ime na glazbenim festivalima diljem svijeta od Glastonburya, Coachelle, Fuji Rocka, Lolapalloze i mnogih drugih”, dodaje se.

/H/HMS/

Video sadržaj

na vrh članka