Taylor Swift iznenadila novim albumom: U izolaciji se moja mašta rasplamsala, rezultat je zbirka pjesama i priča koje su nastale iz toka svijesti

Taylor Swift iznenadila novim albumom: U izolaciji se moja mašta rasplamsala, rezultat je zbirka pjesama i priča koje su nastale iz toka svijesti

Vrijeme izolacije mnogi su shvatili kao idealan period za produktivan rad, a među takvima se našla i popularna američka pjevačica Taylor Swift.

Naime, Taylor je sinoć u ponoć, prema američkom vremenu, svoje obožavatelje iznenadila objavom novog albuma 'Folklore', a osim albuma objavila je i spot u vlastitoj režiji za novu pjesmu 'Cardigan'. 

Taylor je, kada su njeni albumi u pitanju, inače poznata po svojim dugim marketinškim kampanjama, no vijest o izlasku albuma 'Folklore' čuvala je samo za sebe, sve do danas kada ga je i službeno objavila.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Most of the things I had planned this summer didn’t end up happening, but there is something I hadn’t planned on that DID happen. And that thing is my 8th studio album, folklore. Surprise ?Tonight at midnight I’ll be releasing my entire brand new album of songs I’ve poured all of my whims, dreams, fears, and musings into. I wrote and recorded this music in isolation but got to collaborate with some musical heroes of mine; @aarondessner (who has co-written or produced 11 of the 16 songs), @boniver (who co-wrote and was kind enough to sing on one with me), William Bowery (who co-wrote two with me) and @jackantonoff (who is basically musical family at this point). Engineered by Laura Sisk and Jon Low, mixed by Serban Ghenea & Jon Low. The album photos were shot by the amazing @bethgarrabrant. Before this year I probably would’ve overthought when to release this music at the ‘perfect’ time, but the times we’re living in keep reminding me that nothing is guaranteed. My gut is telling me that if you make something you love, you should just put it out into the world. That’s the side of uncertainty I can get on board with. Love you guys so much ♥️

Objavu dijeli Taylor Swift (@taylorswift)

Iako je album 'Folklore' objavila tek prije nekoliko sati, Taylor Swift već sada dobiva nebrojno pozitivnih kritika na račun svog novog glazbenog materijal. Rane reakcije na njen osmi album nižu same pohvale, a časopis Independent ocijenio ga je s četiri zvjezdice uz objašnjenje:

- Njen prošlogodišnji album 'Lover' bio je svojevrsni povratak romantičnim skladbama. Te pjesme bile su vizije proljeća u pastelno ružičastoj i ljubičastoj boji, nakon zimskih oluja koje su bjesnile s albuma 'Reputation' (2107.) 'Folklore' je, prema tome, vruća bol kasnog ljeta gdje zaljubljenost i nostalgija napreduju; s mirisom šume i crnog vina u zraku.

- Napisan i snimljen u izolaciji, 'Folklore' uključuje suradnju s Taylorinim glazbenim 'junacima', Aaronom Dessnerom, Bon Iverom i Jackom Antonoffom. Na albumu ne očekujte pop zvukove, ovdje se radi o izvrsnoj poeziji na klaviru, stoji u objašnjenju.

Na osmom albumu Taylor Swift, 'Folklore', nalazi se sedamnaest novih pjesama, među kojima i pjesma 'Cardigan' za koju je danas objavila i spot. Cijeli album može se preslušati na njenoj službenoj stranici. Swift je za 'Folklore'  pripremila čak osam kolekcionarskih izdanja za CD i vinil koji sadrže različite fotografije i omote.

New Musical Express album je opisao kao "izvanredni indie-folk makeover": 

- 'Folklore' je svjež, promišljen i prije svega iskren. Sjajna produkcija na koju se Taylor oslanjala posljednjih pet godina sada je stavljena sa strane u svrhu jednostavnijih, mekših melodija i sjetno-zvučnih instrumenata. To je zvuk umjetnika kojem je dosadilo komercijalno izdanje i želi isprobati nešto novo. Swift je nestala u metaforičkoj šumi dok je pisala 'Folklore' i postala je jača nego ikad.

Sama Taylor za album 'Folklore' je rekla:

- Sve je započelo sa slikama. U izolaciji moja mašta se rasplamsala i ovaj album je rezultat - zbirka je to pjesama i priča koje su nastale iz toka svijesti. Uzeti kemijsku u svoju ruku bio je moj način bijega u maštu, prošlost i sjećanja. Napisala sam ove priče kako najbolje znam, sa svom ljubavlju, čuđenjem i ćudljivošću koju zaslužuju.

Na jednoj od osam naslovnica albuma 'Folklore', koju je pjevačica objavila na svome Instagram profilu, nalazi se njena crno-bijela fotografija na kojoj je okrenuta leđima na rubu šume. Opuštenoj i romantičnoj atmosferi fotografije pridonio je i zvijezdin 'look' tj. frizura koju je za ovu priliku sama napravila.

Uz novi spot za pjesmu 'Cardigan' pjevačica je na službenoj stranici pripremila i dodatne novitete za svoje obožavatelje, među kojima i pleteni kardigan u kombinaciji bež i crne boje. Kardigan na laktovima ima izvezene zvijezde sa sivim detaljima, a na njemu se nalazi i napis 'Folklore'.

PIŠE PSD

foto: Valerie Macon/AFP

Video sadržaj

na vrh članka