‘Za našu obitelj taj dan je posebno težak, ali smo ponosni‘: u Veloj Luci se sprema vrhunski hommage Oliveru sa sjajnim pjevačima, bit će i prijenos

‘Za našu obitelj taj dan je posebno težak, ali smo ponosni‘: u Veloj Luci se sprema vrhunski hommage Oliveru sa sjajnim pjevačima, bit će i prijenos

Prolazi druga godina od kako nas je napustio Oliver Dragojević, obožavani pjevač sa splitskom adresom, svjetskom karijerom i velolučkim podrijetlom.

U njegovom rodnom mjestu i ove će se godine, od 27. do 31. srpnja, održati manifestacija s ciljem očuvanja bogatog glazbenog naslijeđa po mnogočemu jedinstvenog glazbenika.

"Iako je za našu obitelj taj dan posebno težak, osjećamo ponos kada vidimo s koliko ljubavi svi pristupaju takvom događaju.

Ne želimo nikoga izdvajati, jer svi uključeni daju maksimum, najmanje što mi familija možemo je svima se neizmjerno zahvaliti.

Posebno nas veseli to što je glazba u prvom planu, kako bi i on sam htio.

Bez obzira što mi, familija, nismo u organizaciji tih događanja, upoznati smo sa svim i to još jednom pokazuje koliko poštovanja imaju svi prema njemu. Hvala svima i nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe muzičke i ljudske priče - organizatori događaja prenose riječi obitelji Dragojević.

Manifestacija se otvara 27. srpnja izložbom naziva "Oliver u Luci/Luka u Oliveru“, a vrhunac će imati u velikom koncertu 29. srpnja nazvanom "Trag u beskraju“, na kojemu će nastupiti Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, a sve pod vodstvom producenta Ante Gele.

"Osobno bih volio da Vela Luka bude mjesto druženja i prisjećanja na Olivera taj dan u godini, mjesto kad će svi moći biti bolji i jednostavniji ljudi, sjediti na rivi, zažmiriti i uživati u 'Magdaleni' ili 'Galebu'" - komentirao je Gelo, dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik.

Osim velikog večernjeg koncerta na pijaci ispred crkve sv. Josipa, taj dan će se polagati vijenac, održati misa i recital u crkvi, te promocija knjige Zlatka Galla posvećena Oliveru.

Dan poslije, u četvrtak 30. srpnja, održat će se koncert naziva "Evo mene među moje“, na kojem će mlade snage hrvatske glazbene scene pjevati pjesme, od kojih je Oliver svojim izvedbama napravio evergreene hrvatske glazbe.

Na tom koncertu nastupit će Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta i Petra Roško.

Katarina Gugić, načelnica Općine Vela Luka, najavljuje za jesen početak radova na velikom projektu.

"Krećemo s aadaptacijom Centra za kulturu, u kojem ćemo smjestiti Memorijalnu zbirku Oliver Dragojević, kako bi se odužili našem velikom glazbeniku i očuvali uspomenu na njegovo djelo.

Istovremeno, osmišljavaju se i drugi sadržaji s ciljem da Vela Luka postane središnje mjesto evociranja uspomene na njegovo stvaralaštvo, a manifestacija "Trag u beskraju“ svakako je jedna od njih. Dvije godine nakon njegova odlaska i dalje nas okuplja, i dalje nas povezuje...".

Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava u petak, 31. srpnja, uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda.

Zbog trenutačne epidemiološke situacije, svi koncerti održat će se na pijaci ispred crkve sv. Josipa, iako je bila namjera raspršiti ih na različitim lokacijama. Sva događanja će se održati prema mjerama i preporukama HZJZ-a.

Sukladno tome, Vela Luka omogućila je i druge načine praćenja koncerata.

Koncert “Trag u beskraju”, 29.7. i “Evo mene među moje”, 30.7., prenosit će se uživo na Max TV-u, Youtube kanalu i Facebook stranici HT-a, te na Narodnom radiju.

Kako bi spriječili veliko okupljanje ispred pijace, koncerti će se moći pratiti i iz ugostiteljskih objekata u Veloj Luci, kao i putem dva video zida u centru mjesta, na Maloj rivi i u parku.

Iz organizacije mole da se svi prisutni drže preporuka HZJZ-a, poštuju socijalnu distancu i koriste zaštitnu masku za dobrobit sebe i drugih.

Svima koji spadaju u skupinu starijih ili rizičnijih skupina, organizatori preporučuju da budu odgovorni i prate događanja putem navedenih opcija.

PIŠE PSD

foto: Tom Dubravec/Hanza Media

Video sadržaj

na vrh članka