Logo
Ispiši ovu stranicu

Otkriveno što će se događati u sedam slavonskih mjesta u trenutku Kićinog sprovoda

Otkriveno što će se događati u sedam slavonskih mjesta u trenutku Kićinog sprovoda

"Za nas glazbenike, posebice one koji su surađivali s našim Krunom, ovo je iznimno emotivan trenutak.

Mi glazbenici između sebe pokrenuli smo ideju koju je prihvatio Grad Osijek i Osječko-baranjska županija koji su podržali ovaj mali, ali veličanstveni ispraćaj", započeo je obraćanje medijima Tihomir Slivka u ime izvršnog odbora Hrvatske glazbene unije najavljujući u četvrtak 19. studenoga na Trgu Ante Starčevića u Osijeku ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca glazbom u izvedbi slavonskih i baranjskih tamburaša.

Inicijativi osječke podružnice HGU-a pridružili su se uz glazbenike iz Osijeka i glazbenici iz Đakova, Županje, Valpova, Slatine, Požege i Sopja i svi će u isto vrijeme, u vrijeme Kićinog posljednjeg ispraćaja na Krematoriju u Velikoj dvorani u Zagrebu, u 12 sati i 40 minuta na svojim trgovima izvesti dvije skladbe.

"Otišao je s mirisima jutra i Tamburaški rastanak skladbe su koje ćemo svi izvesti u isto vrijeme, a glazba cijelog njegovog opusa čut će se na osječkom glavnom gradskom trgu do 21 sat gdje će na videozidu biti prikazane fotografije iz života našeg Krune", rekao je Slivka i dodao kako im se javljaju glazbenici iz cijele Hrvatske sa željom da isto učine u svojim gradovima.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izdao je suglasnost da se u svim gradovima i mjestima na području Osječko-baranjske županije održi glazbeni ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca. 

Događaji će na području županije biti organizirani u skladu s epidemiološkim mjerama pa će na osječkom trgu biti maksimalno pedeset glazbenika, pridržavajući se mjere fizičke distance i obveze nošenja maski za lice. Građani su pozvani da također u skladu s epidemiološkim mjerama dođu na osječku promenadu u vrijeme ispraćaja i spuste cvijet u rijeku Dravu, a za one koji se na promenadi zateknu bez cvijeta Osječko-baranjska županija pripremila je ruže koje će moći Kići u čast pustiti da plove Dravom, prenosi Index.hr.

Izvor:pogled.ba

Video sadržaj

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!