Subota, 01 Prosinac 2018

Adventska obnova župe Vid i mladih Neretvanskoga dekanata

U petak 30. studenoga u crkvi Gospe Snježne u Vidu misnim slavljem počela je trodnevna adventska duhovna obnova župe i mladih Neretvanskog dekanata koju predvodi otac Dražen Marija Vargašević i sestra Marija Paula Bašić, iz Karmela Božjeg milosrđa. U koncelebraciji bio je župnik don Mile Čalo.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Biskup Uzinić: Neka nas ne zavedu komercijalni adventi

1. nedjelja došašća (C), 2018.
Došašće ili advent nije božićno vrijeme, kako nam to sugeriraju komercijalizirani adventi naših gradova i trgovačkih centara, nego je vrijeme priprave za Božić. To je bitna razlika koju, nažalost, lako zaboravimo, a onda s tim zaboravimo i to da značenje liturgijskog vremena došašća daleko nadilazi iščekivanje konkretnog Božića jer u sebi uključuje još tri daleko važnija iščekivanja.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Otvoriti vrata obiteljima u migraciji a ne pustolovima

Migracije stanovništva nisu nov fenomen u europskoj povijesti. Od početka kršćanstva, dakle kroz ovih dvije tisuće godina, bilo je nekoliko velikih migracija stanovništva od kojih je svaka dovela do velikih promjena bilo u pojedinim zemljama bilo u cijeloj Europi. Osobito velike seobe naroda, u kojima je sudjelovao i hrvatski narod, dogodile su se između 4. i 8. st. kada su seobe cijelih naroda srušile Zapadno Rimsko Carstvo te posve izmijenile lice Europe. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Vinko Puljić: 'Nije mi slučajno jedan veleposlanik rekao: 'Ili će se Hrvati seliti ili asimilirati'

Počinju pripreme za Božić. Sutra se pali prva od četiriju božićnih svijeća na adventskom vijencu. U duhu iščekivanja, nade, budnosti i čežnje, simbola četiriju nedjelja došašća, razgovarali smo u ovom sumornom bosanskohercegovačkom ozračju s nadbiskupom metropolitom i vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem o položaju Hrvata katolika.

Više...

Svečano otvoren zagrebački advent

“Advent u Zagrebu” svečano je otvoren u subotu navečer paljenjem prve adventske svijeće koju su na Trgu bana Jelačića upalili predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed