Srijeda, 12 Prosinac 2018

Trumpov bivši odvjetnik Michael Cohen dobio tri godine zatvora

Michael Cohen, bivši osobni odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, osuđen je na ukupno tri godine zatvora zbog svoje uloge u nezakonitim isplatama novca ženama kako bi pomogao Trumpu u predizbornoj kampanji 2016. te laganja u Kongresu o prijedlogu izgradnje Trumpovog tornja u Rusiji.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Mađarski parlament usvojio 'robovlasnički zakon'

Mađarski parlament usvojio je kontroverzni zakon o fleksibilnijem radnom vremenu, u jako napetom ozračju zbog nezapamćenog protivljenja oporbe koja tvrdi da je riječ o "robovlasničkom zakonu". Zakon, koji znatno povećava broj prekovremenih sati koje poslodavci mogu zatražiti, usvojen je sa 130 glasova "za" prema 52 "protiv" i jednim suzdržanim. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Deklaracija o položaju Hrvata u BiH: Traži se poštivanje Ustava BiH, SDP sabotira...

Hrvatski sabor u srijedu raspravlja o prijedlogu Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u BiH, no među vladajućima i oporbom nema suglasnosti - dok su iz HDZ-a poručivali da Deklaraciju ne promatraju kroz optiku izbora u BiH Željka Komšića, odnosno neizbora Dragana Čovića, SDP-ovac Nenad Stazić pitao ih je zašto nije bilo pobune kada je po istim pravilima biran Čović.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed