Subota, 15 Prosinac 2018

Jesu li svećenici lijenčine koje dobro žive i kradu Bogu dane?

Vjerojatno ne postoji ni jedan poziv u društvu o kojemu vladaju toliki stereotipi kao o službi svećenika, redovnika i redovnica. Ti stereotipi se kreću u velikome rasponu, od toga da će mnogi reći kako svećenici ništa ne rade osim slavljenja nedjeljne mise, do toga da su preopterećeni. Čut ćemo iz ustiju, pa čak i dugogodišnjih vjernika, kako dangube, odmaraju se i kradu Bogu dane.

Više...

Osnovana Ukrajinska Pravoslavna Crkva

Na saboru svećenika Ukrajinske Pravoslavne Crkve koji su se okupili u Kijevu donesen je dokument o osnivanju Crkve koja će biti neovisna o vjerskom tutorstvu Moskve, rekao je predsjednik Petro Porošenko pred mnoštvom pristaša u središtu glavnoga grada.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Luka Vuco: Duhovnost veoma brzo potone pred privlačnošću materijalizma

Advent je kod nas uglavnom vrijeme trgovanja i zabave prenesen sa Zapada poslije propasti komunizma. Za vrijeme komunizma ljudi, posebno zaposleni kod države, su u svoje domove donosili kriomice bor dan uoči Božića. Možda je to vrijeme bilo religioznije, nego ovo današnje kad se mjesec dana prije Božića kite čak i vrata domova. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Umro mons. dr. Pavao Kero, ravnatelj Stalne izložbe crkvene umjetnosti u Zadru

Mons. dr. Pavao Kero, svećenik Zadarske nadbiskupije, kanonik Stolnog kaptola sv. Stošije, umro je u petak 14. prosinca u 79. godini života i 53. godini svećeništva u Svećeničkom domu u Zadru. Sprovodni obred mons. Kere na Gradskom groblju u Zadru u ponedjeljak 17. prosinca u 15 sati predvodit će zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon sprovoda nadbiskup Puljić će predvoditi i misu zadušnicu za mons. Keru u zadarskoj katedrali Sv. Stošije u 16.30 sati.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed