Nedjelja, 16 Prosinac 2018

Počela sezona gripe - potvrđena 53 slučaja oboljenja

Gripa je ove godine stigla mjesec dana ranije nego prethodnih godina. Do sada su potvrđena 53 slučaja oboljenja, a pretpostavlja se da ih je trostruko više. Najviše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je oboljelih tri puta više nego u ostalim dijelovima zemlje.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kujundžić: Vidjet ćemo ima li propusta u liječenju dječaka

Ministar zdravstva Milan Kujundžić gostovao je u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva". Odgovarajući na pitanja u vezi sa smrću devetogodišnjeg dječaka u Metkoviću, kazao je da se doista radi o tragediji te da će sutra ujutro inspekcija Ministarstva zdravstva vidjeti što se događalo u Splitu i Metkoviću, gdje se dječak liječio.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Papin Angelus: Nikakva briga, ni strah, neće nam oduzeti spokoj koji dolazi od Boga

Ove treće nedjelje došašća liturgija nas poziva na radost – rekao je papa Franjo jučer prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra i istaknuo – Prorok Sefanija obraća se ovim riječima malom dijelu izraelskog naroda: „Klikći od radosti, Kćeri sionska, viči od veselja, Izraele! Veseli se i raduj se iz sveg srca, Kćeri jeruzalemska!“ (Sef 3,24). Klicati od radosti, radovati se, to je poziv ove nedjelje. Stanovnici su svetog grada pozvani radovati se jer je Gospodin opozvao svoju osudu (Sef 3,15).

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Velečasni Sudac: Hvala Bogu, ima nas u ovome društvu koji vjeruju u Njegovu moć

„U ono vrijeme: Kad Ivan u tamnici doču za djela Kristova, posla svoje učenike da ga upitaju: „Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?" Isus im odgovori: „Pođite i javite Ivanu što ste čuli i vidjeli: Slijepi progledaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje evanđelje. I blago onom tko se ne sablazni o mene."

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed