Srijeda, 26 Prosinac 2018

Najudaljeniji otok na svijetu: Život bez TV-a, struje, novina

Ovaj se mali vulkanski otok smjestio, možemo slobodno reći na kraju svijeta, 2000 km udaljen od najbližeg naseljenog otoka i gotovo 2500 km od kopna Južne Afrike. Tristan da Cunha je otok u južnom Atlantskom oceanu. Otok je teško dostupan, uglavnom je brdovit, a na jedinoj ravnici, na sjeverozapadnoj obali, leži prijestolnica Edinburgh ili „Edinburgh na sedam mora”.

Više...

Anđeli za djecu u Africi

Marijini obroci Hrvatska su humanitarna udruga koja je dio globalne organizacije Mary's Meals i koja od 2009. godine zahvaljujući hrvatskim podupirateljima osigurava topli školski obrok afričkoj djeci. Mirela Micek posjetila je našu uvaženu slikarica Vjeru Reiser koja joj je otkrila zašto slika za Marijine obroke.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Najbolji dar za imendan - pomoći drugima

Kao i naš slavni alpinist - imendan i rođendan danas slavi Osječanka Štefica Čučak - predsjednica humanitarne udruge "Rijeka ljubavi". Pomaže 340 potrebitih osječkih obitelji kojima osigurava tzv. pakete života, a djeca su za blagdana dobila prigodne darove.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Tradicionalni koncert Božić u Ciboni

Točno trideset godina duga je tradicija održavanja koncerta "Božić u Ciboni" na blagdan sv. Stjepana. Uz naš prijenos, i večeras je Košarkaški centar "Dražen Petrović" bio dupkom pun.

  • Objavljeno u Glazba
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed