Subota, 29 Prosinac 2018

Fra Marko Barbarić bio je najstariji od pobijenih fratara, imao je 80 godina

Sveti papa Ivan Pavao II. svoje Pismo starijim osobama završava molitvom u kojoj stoje riječi: "I kad dođe čas posljednjega 'prijelaza', dopusti nam da ga dočekamo vedre duše, bez ikakva žaljenja za onim što ćemo ostaviti. Jer susresti tebe, nakon što smo te dugo tražili, znači ponovno naći svaku pravu vrijednost što smo je ovdje na zemlji iskusili, zajedno sa svima onima koji su nam prethodili u znaku vjere i nadanja."

Više...

Velečasni Zlatko Sudac za Božić održao duhovnu obnovu u hotelu Malin

"Ljubav ne može ne rađati, ljubav ne može ne stvarati, ljubav ne može ne biti kreativna. Ona sama jest kreacija. Ljubav Stvoriteljeva u svom misteriju ne može da ne ekspandira, da se ne daruje. Svo bogatstvo života, sve što proživljavamo tek je početak naše avanture postojanja u ljubavi za svu vječnost. Jednom rođeni i pozvani na život zauvijek živimo."

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Papa pozvao mlade na Europskom Taizé susretu u Madridu da svijet učine boljim

Budite bliski ovom ranjenom čovječanstvu i onima koji su odbačeni i isključeni, maleni i siromašni, potaknuo je papa Franjo u poruci, koju je potpisao njegov državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenoj mladima okupljenima u Madridu na 41. europskom susretu ekumenske Zajednice iz Taizéa. Na susretu, koji se održava od 28. prosinca do 1. siječnja sljedeće godine, sudjeluje 15.000 mladih.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Relikvija betlehemskog nevinog djeteta najzanimljivija u Riznici zagrebačke katedrale

Relikvija betlehemskog nevinog djeteta iz vremena Isusova rođenja jedan je od najzanimljivijih predmeta Riznice zagrebačke katedrale. Relikvija se sve do Drugog vatikanskog koncila izlagala u zagrebačkoj katedrali upravo na blagdan Nevine dječice, a darovao ju je katedralnoj crkvi zagrebačkoj 1221. godine Andrija II., kralj Ugarske, objavila je na društvenim mrežama Zagrebačka nadbiskupija.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed