Nedjelja, 30 Prosinac 2018

Preminuo fra Ivan Pervan

Nakon teške bolesti, u nedjelju 30. prosinca kod svoje rodne kuće u Novom Šeheru preminuo je član Franjevačke provincije Bosne Srebrene i svećenik Vrhbosanske nadbiskupije fra Ivan Pervan.

Više...

Tunel kroz Kozjak spas je za Split i Zagoru: donosimo detalje strateškog projekta za razvoj Dalmacije, poznato je i kada bi mogla krenuti gradnja

– Ako treba, kampirat ću ispred Vlade kako bismo dobili tunel kroz Kozjak, kojim bi se znatno riješio problem zagušenja prometa u našem splitskom bazenu, pogotovo tijekom ljetne sezone – rečenica je koju je aktualni splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban često naglašavao tijekom svoje izborne kampanje za čelno mjesto prostorno najveće regije, a sada na polovini mandata, eto, slobodno može reći da mu kampiranje – ne treba!

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kardinal Bozanić: Iščekujemo prvu crkvu u Zagrebu posvećenu svetom Ivanu Pavlu II.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pohodio je u nedjelju 30. prosinca 2018. Župu svetog Ivana Pavla II. u Jelkovcu. Više stotina vjernika te župe - prve u Zagrebačkoj nadbiskupiji posvećene velikom prijatelju hrvatskog naroda - okupilo se u prostoru atomskog skloništa, u kojem se zbog nedovršene župne crkve i danas, osam godina nakon osnutka župe, odvija sav život i aktivnosti župne zajednice.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed