Subota, 08 Prosinac 2018

Kako moralno upravljati emocionalnim kapitalom?

„Nema tog znanja koje ne predstavlja moć.“ (Emerson Pugh)
Iako je pojam emocionalne inteligencije (EI, EQ) široko rasprostranjen, nismo do kraja sigurni što točno znači. Riječ je o složenom konceptu; teorije se međusobno razlikuju i nema jedinstvenu definiciju što ga čini kontradiktornim i ambivalentnim. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Sve je više ovisnika o virtualnom svijetu

„Svake dvije i pol sekunde na automatu se pokazuju tri nove sličice. I opet nikakvog dobitka. Svota koju je igrač ubacio u automat polako se topi. Ivan je to doživio stotinu puta pa ipak se mjesecima nije mogao osloboditi želje za igranjem na automatu. 'Bilo je dana kad sam po cijeli dan igrao, ponekad po sedam sati bez prestanka'“, donosi svoju ispovijest jedan ovisnik za portal dw.com.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Bog čini u svoje vrijeme i na svoj način!

Jutros, nakon Zornice, nebo se počelo razbuđivati. Kako se razbuđivalo, tako su mu se boje pojačavale. Zadivljena viđenim, poželjeh skoknuti do mora, ali obaveze koje su me čekale spriječile su me u tome. Prožeta zahvalnošću uvukoh se unutar svoje duše i krenuh iznova prebirati događaje proteklih dana.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Plenković odgovorio bivšim visokim predstavnicima: Nećemo odustati od zaštite interesa hrvatskog naroda u BiH

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u subotu u Zagrebu da Hrvatska neće odustati od zaštite interesa hrvatskog naroda u BiH, upitan o pismu tri bivša visoka predstavnika u BiH, Paddyja Ashdowna, Christiana Schwarz – Schillinga i Carla Bildta Europskoj uniji u kojemu su optužili Hrvatsku da se miješa u unutarnja pitanja BiH.

Više...

HNS odgovorio bivšim visokim predstavnicima: Lobirate za velikobošnjački projekt


Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS BiH) u priopćenju za javnost odgovorio je trojici bivših visokih predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini koji su u zajedničkom pismu visokoj predstavnici Europske unije  za vanjsku i sigurnosnu politiku Federici Mogherini i Tajništvu Vijeća za vanjske poslove EU optužili Republiku Hrvatsku za miješanje u unutarnje stvari u BiH zbog podrške koju je službeni Zagreb izrekao prema Hrvatima u BiH. Iz HNS-a navode da je polemiziranje bivših visokih predstavnika oko tumačenja dijelova odluke Ustavnog suda u predmetu ‘Ljubić’ narativom i kvazi argumentacijom istovjetno s izjavama pojedinaca i grupa iz sfere sarajevskog velikobošnjačkog političkog programa.

Više...

Mladež HDZ BiH posjetila Europski parlament

U organizaciji Ureda zastupnice u Europskom  parlamentu, Željane Zovko u Bruxellesu je održan okrugli stol na temu „Proširenje EU-a na Zapadni Balkan, mladi, te utjecaj rezolucije Europskog parlamenta - slučaj Bosna i Hercegovina“ na kojemu je sudjelovala Mladež HDZ-a BiH.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed