Sadržaj izdvojen po datumu: Srijeda, 11 Travanj 2018

Mlakić: Proces “bošnjakizacije” Federacije BiH prikriva se jefitnom retorikom o “građanskoj državi”

U jednom od glavnih zaključaka nedavno održane programske konvencije Izetbegovićeve SDA navedeno je kako je neprihvatljiv diktat manjine nad većinom građana Federacije BiH. Sličnu frazu izrekao je Bakir Izetbegović nekoliko dana ranije, nakon sastanka nekoliko bošnjačkih stranaka s američkom veleposlanicom u BiH Maureen Cormac u vezi krize oko izmjene Izbornog zakona, naglasivši pritom kako oko Izbornog zakona “neće biti nikakvih ustupaka”, piše Josip Mlakić u kolumni za zagrebački magazin Express.

Više...

Hodočašće krizmanika Hrvatske župe München u Asis i Rim

Hrvatska katolička župa München ove godine pod duhovnim vodstvom i uz pratnju vjeroučitelja, priprema oko 240-tak krizmanika za sakrament svete Potvrde. Svake godine organizira jedno zajedničko putovanje koje za cilj ima povezati mlade Hrvate u duhovno zajedništvo i bogatstvo koje nam sveta Crkva otkriva.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Otvoreno: Treba li raspisati referendum o Istanbulskoj konvenciji?

Građanska inicijativa "Istina o Istanbulskoj" najavila je prikupljanje potpisa za održavanje referenduma, na kojem bi se građani izjasnili jesu li za to da Hrvatska otkaže Istanbulsku konvenciju. Ima li izgleda ovaj pokušaj zaustavljanja primjene Istanbulske konvencije ili je to pucanj u prazno, kako ocjenjuju neki ustavni stručnjaci koji upozoravaju da se time zadire u ljudska prava.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed