Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 13 Travanj 2018

Priopćenje s 56. zasjedanja Sabora HBK: U Konvenciji postoje ideološki elementi sukladni ‘rodnoj teoriji’

Biskupi su se prvog dana zasjedanja na osobit način osvrnuli na prijepore koje je u hrvatskoj javnosti izazvala inicijativa aktualnih vlasti da se u Hrvatskom saboru ratificira Konvencija Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Tim povodom su biskupi uputili zajedničku izjavu hrvatskoj javnosti u kojoj su ponavljajući već više puta istaknutu svoju predanost u zaštiti svih ljudi od nasilja, upozorili da Konvencija, osim onoga što se pozitivno ističe u njenom naslovu, svojim sadržajem otvara puno nedoumica i nejasnoća, navodi HBK.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nino Raspudić: Zašto nismo mogli ostati suvereni?

Niccolò Machiavelli je 16. poglavlje prve knjige svojih Rasprava o prvoj dekadi Tita Livija naslovio “Narod koji je navikao živjeti pod vladarom, ako i kojim slučajem postane slobodan, teško sačuva slobodu”. Prema onome De te fabula narratur Machiavelli prije petsto godina ustvari piše i o Hrvatima 2018. i svakom drugom sličnom narodu otkako je svijeta i vijeka, piše Nino Raspudić za Večernji list.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Vojnici masovno napuštaju Oružane snage BiH

Val napuštanja Oružanih snaga BiH postaje sve intenzivniji, a to potvrđuje podatak da je lani uniformu samovoljno razdužilo 345 vojnih lica – najviše u posljednje tri godine. Problemi u vezi s odlaskom vojnika počeli su kada je Hrvatska postala članica EU. Tada su Hrvati, koji su imali putovnice te zemlje, masovno počeli napuštati postrojbe, odlazeći u europske zemlje u potrazi za boljim poslom. Da taj trend dobiva na snazi, pokazuje izvještaj o radu Ministarstva obrane BiH za 2017. godinu koji je u posjedu Glasa Srpske

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed