Sadržaj izdvojen po datumu: Nedjelja, 15 Travanj 2018

Kako je “genocidna tvorevina” postala uzor Bošnjacima

Bošnjački su prvaci odmah u avliji Cormackove obznanili kako je jednonacionalno okupljanje u američkoj rezidenciji najproduktivnije ikada. Pošteno su, naime, priznali kako im je (sada) uzor – Republika Srpska. Zapravo, tamošnje Vijeće naroda, mala pričaonica gdje se Hrvati i Bošnjaci mogu samo izjadati. Šta fali da tako Hrvatima bude i u Federaciji, piše Josip Vričko za Dnevnik.ba

Više...

Moćni prijatelji i neprijatelji 'sekularne dinastije Asad'

Rat u Siriji traje već sedam godina, tijekom kojih su na naslovnicama svjetskih medija uglavnom njezini napaćeni stanovnici. Što se zapravo ondje događa? Na svjetskoj sceni, pola stoljeća star sekularni režim neformalne dinastije Asad ima vrlo moćne neprijatelje. Ali i dva vrlo jaka saveznika: Rusku Federaciju i Islamsku Republiku Iran.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Počela istraga o napadu u Dumi - SAD uvodi sankcije Rusiji

Nakon zračnih udara zapadne sile šalju poruku - da ponovno treba obnoviti političke pregovore pod okriljem UN-a. Od Rusije očekuju da izvrši pritisak na sirijski režim - kako bi se pronašao izlaz iz krize i zaustavio sedmogodišnji građanski rat. Donald Trump zaprijetio je da će se napadi nastaviti ako se ono ponovno upotrijebi.  I dok Rusi izravno optužuju Britance da su u Siriji lažirali napad kemijskim oružjem, međunarodni stručnjaci počeli su istragu koja bi trebala dokazati da su u Dumi u napadu na ljude - korišteni bojni otrovi.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed