Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 23 Travanj 2018

Sloković: Postoje poruke koje će biti važan dokaz

Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj, ali kada - to se još ne zna. Ima sedam dana za žalbu koju je odmah najavio. Ostaje na slobodi dok čeka izručenje koje je danas odobrila sutkinja Westminsterskog suda u Londonu. Odbacila je većinu argumenta Todorićeve obrane jer nije, tvrdi, pronašla dokaze da ga se politički progoni kao i da nije bilo bliske uključenosti političara u Agrokor. Postrožene su mu mjere opreza: umjesto dvaput tjedno, mora se u nadležnu londonsku policijsku javljati svaki dan, a nakon 21 sat ne smije napuštati kuću.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

William i Kate sa sinom napustili bolnicu

Britanski princ William i supruga Kate napustili su bolnicu nasmiješeni i noseći svog sina, manje od sedam sati nakon poroda. Noseći bebu u sjedalici za automobil, William i Kate smiješili su se i mahali okupljenim čestitarima pred bolnicom i potom se odvezli u Land Roveru.

Više...

Hrvatska od srijede kreće s novim poticajima za kupnju automobila, građani će za neka vozila dobiti i do 80 tisuća kuna

Od srijede ponovo kreću poticaji za građane za kupnju eko vozila, najavili su to u ponedjeljak prilikom postavljanja punionice za električne automobile u Gospiću ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, prenosi portal Novac.hr

Više...

Karadžić: Za rat u BiH krivi su svi osim Srba

Za rat u BiH krivi su svi osim Srba, ustvrdio je bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić obrazlažući na taj način pred sudskim vijećem Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) zahtjev da se ukine ili izmijeni prvostupanjska presuda kojom je on proglašen krivim za ratne zločine i osuđen na 40 godina zatvora.

Više...

BiH: Burna reagiranja zbog ugovora o Pelješkom mostu

Oporbene stranke u Bosni i Hercegovini optužile su vladajuće strukture u toj zemlji, a posebice dužnosnike iz Stranke demokratske akcije (SDA) zbog izostanka reagiranja na potpisivanje ugovora o početku gradnje Pelješkog mosta te su zatražili intervenciju kod Europske komisije kako bi se zaustavila provedba tog projekta kojega smatraju štetnim po interese BiH.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed