Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 30 Travanj 2018

Velik broj roditelja ne zna za zakonsku zabranu tjelesnog kažnjavanja djece

Roditeljsko discipliniranje djece promijenilo se u zadnjih deset godina, djecu se rjeđe tjelesno kažnjava, no mnogi i dalje smatraju da je tjelesno kažnjavanje opravdano u nekim situacijama i nisu svjesni da je ono zakonski zabranjeno u Hrvatskoj, pokazuju rezultati istraživanja koje je u ponedjeljak, u povodu Međunarodnog dana odgoja bez batina objavila udruga Hrabri telefon.

Više...

Migranti pronašli novu rutu?

Dva tijela izvučena su iz Kupe i Korane u posljednja 24 sata, što je četvrti slučaj utapanja na području Karlovačke županije u ovoj godini. Sumnja se da je i u posljednja dva riječ o migrantima. Prije nekoliko dana na tom je području uhićeno jedanaest krijumčara ljudi, što pokazuje da je migrantska ruta u tom dijelu gdje je Hrvatska najuža vrlo aktivna.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

"Bljeskom" za samo 36 sati oslobođena zapadna Slavonija

Hrvatska je godinama uz velika odricanja stvarala svoju oružanu silu. U danima kad su njezin veliki dio pod okupacijom držali četnički teroristi, svi bitni međunarodni čimbenici bili su podjednako odlučni protiv hrvatskih oslobodilačkih akcija. Stalno se prijetilo sankcijama.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Zaher: Sezoncima treba ponuditi dobre plaće

Više od 100 milijuna noćenja ostvario je hrvatski turizam prošle rekordne godine. Već sada je odlična predsezona. Ove godine najavljuje se daljnji rast, nova ulaganja, no u sezonu ulazimo s manjkom radnika. Kako privući radnike? Može li nam povratak konkurenata na Mediteranu pokvariti brojke od prošle godine?

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Velečasni Zlatko Sudac: Zaželi, odluči, poleti!

Biti mlad znači biti otvoren, misliti mladenački, učiti do zadnjeg daha Života, upijati Život i nadasve - ništa ne definirati. Ne Život stavljati u kalupe, već mu dati Slobodu. Život bez Ljubavi je mrtav, a Ljubav se rađa jedino u Slobodi. Tko je to od nas do kraja upoznao Život i na Životu ostao? Mladost, ona sveprožimajuća Mladost Duha je silni trenutak velikodušnosti u vremenu. Izaći iz razdoblja tjelesne mladosti i ući dublje u Život, ne znači izgubiti Mladost.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Novozaređeni hvarski biskup: Ja sam Petar, vaš brat!

Dragi svećenici, redovnici i redovnice, dragi vjernici Hvarske biskupije, rasprostranjene na otocima Hvaru, Braču i Visu!
Ja sam Petar, vaš brat!
Crkva me po papi Frani šalje da od danas budem vaš pastir, otac, brat, prijatelj i pratitelj na životnom putu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed