Utorak, 01 Siječanj 2019

Messi slavio ispred Modrića u Marcinom izboru

Ugledni španjolski sportski dnevni list Marca proveo je veliku anketu među svojim čitateljima koji su birali stotinu najboljih nogometaša u 2018. godini, a pobijedio je Argentinac Lionel Messi ispred našeg Luke Modrića i Francuza Antoinea Griezmanna.

  • Objavljeno u Šport
Više...

Nuncij Pezzuto u Međugorju: Mariju u ovome svetome mjestu častimo kao Kraljicu Mira

U 2019. godinu tisuće hodočasnika u Međugorju je ušlo slaveći Euharistiju, kojoj je prethodilo molitveno bdijenje u crkvi sv. Jakova. Hodočasnici pristigli sa svih strana svijeta ispunili su molitveni prostor u Međugorju – crkvu, dvoranu Ivana Pavla II., a mnogi su ostali i vani, iako je bilo hladno te daleko od užurbanosti, buke, pucnjave... u molitvi ušli u Novu godinu.

Više...

Akademik Aralica: ‘Želio bih da u 2019. bude poštovana volja birača, da prestane samovolja i derogiranje demokracije’

“Uvjetovano činjenicom da stranke, strančice i lutajući sateliti u našem političkom spektru uopće nemaju ili imaju, ali labav i maglovit, svjetonazor na kojemu bi temeljili svoje postupke u političkoj praksi i s obzirom na to da su neki mandatari za sastav izvršne vlasti, na državnoj i lokalnoj razini, kao potpuno nevažnim za sastav vlasti, proglasili svjetonazor i političku pragmu koja iz svjetonazora proistječe, politički je život u protekloj godini, kao nikad do sada, obilovao prelascima iz jedne u drugu stranku, stvaranjem neprincipijelnih koalicija, kaosom i nasiljem prilikom donošenja odluka u predmetima gdje je svjetonazor odlučujući, što je dovodilo do samovolje, derogiranja slova demokracije i osporavanja glasa i volje onih koji vlast biraju.“, ističe akademik Ivan Aralica, najveći suvremeni hrvatski književnik za Hrvatski tjednik.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed