Nedjelja, 27 Siječanj 2019

Zaev i Cipras nominirani za Nobelovu nagradu za mir

Grčki premijer Aleksis Cipras i premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev nominirani su za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir. Dvojicu lidera nominirali su čelnici tri skupine u Europskom parlamentu – socijaldemokrata, Zelenih i Ujedinjene europske ljevice, objavila je grčka agencija ANA.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Serverske farme u BiH bi mogle otvoriti 5000 radnih mjesta


Jeste li se ikada zapitali gdje završavaju podaci s vaših osobnih dokumenata kada ih ustupite banci, nekoj državnoj instituciji ili bilo kojoj drugoj ustanovi u BiH? Jesu li serveri na kojima se ti podaci nalaze smješteni u BiH ili u nekim stranim zemljama? Tko ima pristup tim podacima i može li ih zlouporabiti? Većina građana uglavnom ne razmišlja o ovim pitanjima. Logika nalaže kako će netko štiti vaše osobne podatke, ali postavlja se pitanje je li to zaista tako?

Više...

U BiH oko 2100 direktora ne može dati otkaz

Svaka država, tako i BiH, priželjkuje rast stranih investicija i dolazak stranih tvrtki. Ipak, kada imate sustav kao u BiH, to nekada i nije dobra opcija, piše Večernji list BiH. U BiH, prema podacima, trenutačno ima nešto više od 2100 direktora stranih tvrtki koji ne mogu napustiti dužnost. Oni su imenovani za direktore nakon što je strani investitor odlučio osnovati pravni subjekt u BiH, ali nakon nekog vremena se povukao. U konačnici, investitor nije zatvorio tvrtku, a direktori su se našli u problemima.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed