Umrla karizmatična ljepotica koja je imala ogroman utjecaj na Rolling Stonese, posvetili su joj dvije pjesme, a na jednom od najvećih hitova čuje se njen glas

Srijeda, 14 Lipanj 2017 19:52 Drago
Ispis PDF

pallenberg glazbeneU 74. godini života preminula je Anita Pallenberg, a vijest o smrti objavila je njezina bliska prijateljica Stella Schnabel uz zajedničku fotografiju i poruku: 'Nikad nisam upoznala ženu poput tebe, Anita'


Glumica i model ostala je zapamćena kao muza grupe The Rolling Stones. Navodno je imala aferu s Mickom Jaggerom, a s Keithom Richardsom hodala je od 1967. do 1980. godine i rodila mu je troje djece, od kojih je najstarije Angela, čije je rođenje, kako se priča, nadahnulo Keitha, koji je tada bio na odvikavanju od droge, za pjesmu 'Angie'. I Anita je sama bila inspiracija Stonesima za dvije pjesme - 'Happy' i 'You’ve Got Silver' - pjevala je prateće vokale na 'Simpathy for the Devil'.


Imala je ogroman utjecaj na njihov opus i jako su cijenili njeno mišljenje (Jagger je priznao da je album Beggars Banquet izmiksan prema njenim zamislima), zbog čega je nazivana neslužbenim šestim članom benda. Kruži legenda da se s bendom upoznala 1965. u Munchenu, kada se provukla u backstage i ponudila im hašiš.


Prije nego je započela svoju romansu s Keithom, tijekom koje je par izazivao javnu sablazan raskalašenim ponašanjem i konzumiranjem opijata, dvije je godine bila u vezi s Brianom Jonesom. Ostat će zapamćena i kao jedna od članica Warholovog umjetničkog kolektiva Factory.

Glumila je u filmovima 'Mister Loney' i 'Cheri', a imala je ulogu i u filmu 'Michael Kohlhaas' u kojem je glumila suprugu lika kojeg je tumačio naš Relja Bašić.
Piše
 T.S.M./PSD

Foto Profimedia

#
#