Bruno Baković objavio prigodnu pjesmu povodom okupljanja “Tisuću Ivana” na Kupresu - video

Nedjelja, 16 Srpanj 2017 10:38 Drago
Ispis PDF

bakovic glazbenePopularni hrvatski pjevač iz iseljeništva Bruno Baković objavio je prigodnu pjesmu povodom okupljanja “Tisuću Ivana” na Kupresu.
Autor teksta je Ivan Čuljak.
Podsjetimo, udruga Kupreški kosci, uz snažnu podršku cijele lokalne zajednice, ovoga ljeta planira do sada neviđeno, u poznatoj pjesmi opjevano, rekordno okupljanje i druženje na poznatom Kupreškom polju.


Kuprešaci zadnjega dana srpnja okupljaju sve Ivane iz zemlje, susjedstva i iseljeništva da zajedno sa svojim obiteljima slave i bolje upoznaju zapanjujuće prirodne ljepote te bogatu kulturu i tradiciju ovog specifičnog bosanskohercegovačkog kraja te istovremeno pomognu zapisati taj poseban trenutak u povijesti – rušenjem Guinnessovog rekorda u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednom mjestu, navodi se u priopćenju.


Najvećim okupljanjem Ivana cilj je promovirati obiteljske i duhovne vrijednosti te obilježiti obiteljsku nedjelju 30. srpnja 2017. zajedničkom molitvom i obiteljskim druženjem, milenijskom fotografijom, obaranjem najpoznatijeg svjetskog rekorda te neizostavnim koncertom Marka Perkovića Thompsona.Inače, prijave za sudjelovanje u obaranju najvećeg svjetskog rekorda u najvećem broju ljudi istoga imena na jednome mjestu – Ivana na Kupresu – produljene su do 20. srpnja zbog velikog interesa.Ime Ivan jedno je od najpopularnijih imena na ovim prostorima kroz desetljeća, jedan od prvih i najistaknutijih nositelja toga imena je Ivan Krstitelj čiji se dan obilježava 24. lipnja, a značenje samog Ivana jest „Bog je milostiv“.Ivan je u BiH na dvadesetom mjestu najpopularnijih imena danas, u Hrvatskoj je na petom mjestu, dok je 2011. upravo ime Ivan bilo najpopularnije u Hrvatskoj.Fenix-magazin/IM

#
#