Na Krivodolu postavljen spomenik petorici poginulih ljubuških branitelja - audio i foto

Petak, 19 Svibanj 2017 07:15 Radio Ljubuški
Ispis PDF

krivodol spomenikOvih dana privode se kraju pripreme za obilježavanje 25.godišnjice pogibije petorice bojovnika HVO-a iz IV brigade „Stjepan Radić“ iz Ljubuškog. Tako je u četvrtak, 18.svibnja, na mjestu stradanja na Krivodolu postavljen impresivni spomenik od kamena težak oko četiri tone na kojem su uklesana imena poginulih branitelja: Ante Tolić, Žarko Miličević, Adis Mujanović, Nedjeljko Bandur i Slavko Macan.

 


Spomenik je dar klesarske radionice „Ković“ iz Radišića. Utovar u Gornjim Radišićima i istovar na Krivodolu nadzirao je Ivan Luburić – Ković uz asistenciju pripadnika radiško-probojske satnije i mještana Krivodola, a dizalicom je spretno rukovao djelatnik građevinske tvrtke „Krasić“ iz Čitluka.


Spomenik će svečano biti blagoslovljen u utorak, 23.svibnja, na samu godišnju pogibije petorice branitelja kojom prilikom će se na Krivodolu i služiti sveta misa zadušnica. Pristup mjestu gdje se nalazi spomenik uredit će mještani Krivodola i JP „Parkovi“ iz Ljubuškog.


Komemoracija na Krivodolu ujedno je i početak obilježavanja „Lipanjskih zora“, pa se očekuje veliki broj, kako suboraca i članova obitelji, tako i ostalih pripadnika HVO-a, te vojnih i civilnih dužnosnika.


O događanjima na Krivodolu, kako onim današnjim, tako i onima od prije 25.godina razgovarali smo Ikom Čolakom, zapovjednikom postrojbe u to vrijeme.

 

 

U našoj fotogaleriji pogledajte kako je izgledalo postavljanje spomenika

 

 

 

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

Ažurirano: Subota, 20 Svibanj 2017 08:34
#
#