15. Večer folklora „Studenčica pjesmu nosi“ - foto

Ponedjeljak, 19 Lipanj 2017 11:11 Radio Ljubuški
Ispis PDF

vecer folklora studenciNakon svete Mise Devetnice u svetištu Srca Isusova u Studencima je u subotu, 17.lipnja, održana 15.večer folklora „Studenčica pjesmu nosi“.

 


U dobro ispunjenoj velikoj dvorani Pastoralnog centra večer je otvorila ženska pjevačka skupina „Izvor“ koja je otpjevala „Lijepu našu“ i još jednu narodnu antologijsku pjesmu, a iza njih je nastupila folklorna sekcija HKUD-a „Studenčica“ i Bećari.


Ovogodišnji „glavni“ gosti došli su iz Sunje, KUD „Sunjanka“ je nastupio s dvije koreografije pjesama i plesova kraja iz kojeg dolaze.


Poslije gostiju iz Hrvatske nastupilo je HKUD „Tihaljina“ s muškom i ženskom gangom, te pjesmama i plesovima bekijskog kraja.


HKUD „Dubrave“ iz župe Aladinići nastupilo je s pjesmama dubravskog kraja, bećarcem i Lindžom. Posebno dojmljivi su bili bećari koji za svoju izvedbu nekoliko puta burno pozdravljeni od nazočnih u Pastoralnom  centru.


„Eko srce Gromiljak“ iz Kiseljaka predstavio se sa ženskim i muškim bećarcima uz svirku na harmonici, a pomladak HKUD-a „Studenčica“ odigrao je nekoliko plesova Zapadne Hercegovine.


Drugim nastupom KUD-a „Sunjanka“ uz pjesme i plesove sunjske Posavine završio je službeni programa, a druženje uz pjesmu i ples nastavljeno je do iza ponoći.

 

 

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

#
#