Mons. Tomo Vukšić u Studencima: Smrt je tunel na radosnom putu prema vječnom spasu

Mons. Tomo Vukšić u Studencima: Smrt je tunel na radosnom putu prema vječnom spasu

Danas kršćani diljem svijeta obilježavaju svoj najveći i najvažniji blagdan, Uskrs. Na ovaj dan, ispunila su se proročanstva koja su nagovještavali proroci prije Krista. Nakon Posljednje večere i muke na križu Isus je treći dan uskrsnuo i otkupio svijet od grijeha.U Svetištu Srca Isusova u Studencima (Ljubuški) Svetu misu je služio vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić, a koncelebrirali su mjesni župnik Župe Studenci don Ivan Štironja i đakon don Josip Radoš.

U svojoj propovijedi, biskup je, citirajući sv. Pavla, istaknuo kako bi se smrt trebala zvati usnuće. Prije svega, zato što smrt, u vjeri koju ispovijedamo, zapravo nije nikakav kraj nego samo jedan mračan tunel na radosnom putu prema uskrsnuću i vječnom spasu.

„Stoga je vrlo važno da znademo kako Kristovo uskrsnuće, Kristova pobjeda nad smrću, nije povratak na staro stanje. Isus je prvi od svih usnulih uskrsnuo naprijed prema vječnosti, izišao na drugi kraj tunela, da bi se mi, vođeni vjerom, jednoga dana našli na tom mjestu skupa s Njim“ - poručio je biskup.

Svečanu svetu misu vokalno su uljepšali članovi mješovitog župnog zbora „Vrelo života“. 

Uskrs je blagdan koji simbolizira mir, blagostanje, ljubav i pomirenje. Pripreme za današnji dan traju  danima prije, no od najvećeg značenja su dani od Velikog četvrtka, kada vjernici skupa sa svećenicima, prolaze najvažnije i najteže Isusove trenutke. 

M.P./Pogled.ba

na vrh članka