U Ljubuškom predstavljeno troknjižje o generalu Praljku - audio i foto Istaknuto

U Ljubuškom predstavljeno troknjižje o generalu Praljku - audio i foto

Troknjižje o pokojnom generalu Slobodanu Praljku predstavljeno je u srijedu u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom.

Riječ je o tri knjige: “General Praljak I. – drugo prošireno izdanje”, “General Praljak II. – U obrani hrvatskog naroda” i “General Praljak III. – S prijezirom odbacujemo Vašu presudu.

Knjige su predstavili: dr. Marko Tokić, dr.sc. Miroslav Međimorec i akademik Josip Pečarić.

Tokić je tom prilikom istaknuo kako je Praljak znao da haška presuda nije samo presuda pojedincima nego da je to presuda jednom narodu.

„Stoga, osim čina samožrtvovanja, nije imao drugo rješenje kako pokazati da jedan mali narod ima pravo na svoju obranu, jednakost i ravnopravnost s drugim narodima i da žrtvom svojih najboljih sinova zaslužuje slobodu“, rekao je, među ostalim, u svojem obraćanju dr. Marko Tokić. Međimorec i Pečarić su s druge strane govorili o svojim osobnim odnosima s Praljkom i o Praljkovu ratnom putu.

Predstavljanje je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo Napredak, podružnica Ljubuški u suradnji s općinom Ljubuški, a upotpunili, svojim nastupom, učenici OGŠ Ljubuški.

Poslušajte što su nakon promocije za Radio Ljubuški rekli dr. Marko Tokić i dr.sc  Miroslav Međimorec i akademik Josip Pečarić.

Marko Tokić

Miroslav Međimorec

Josip Pečarić

Foto

Ivan Herceg/Radio Ljubuški

na vrh članka