Zbor sv. Kate iz Ljubuškog pjevanjem na misi i kratkim koncertom iza mise u Sovićima otvorio Kulturno ljeto 2018. - foto

Zbor sv. Kate iz Ljubuškog pjevanjem na misi i kratkim koncertom iza mise u Sovićima otvorio Kulturno ljeto 2018. - foto

U utorak, 26. lipnja 2018., na prvi dan trodnevnice u čast apostolskim prvacima sv. Petru i Pavlu, u područnoj crkvi u Sovićima (župa Gorica-Sovići) gdje su naslovnici crkve ovi apostolski prvaci, zbio se zaista velik događaj i iznimna svečanost.

Svetu misu predslavio je mostarsko – duvanjski biskup msgr. dr. Ratko Perić te je u toj prigodi posvetio oltar u ovoj crkvi.

Ovaj je oltar napravljen 2009. godine, ali do sada nije bio posvećen. Također i sama crkva je posljednjih mjeseci uvelike obnovljena – promijenjen je crijep na krovu, obojana je vanjska i unutarnja fasada i izgrađen novi strop, pojačana rasvjeta, ugrađeni su klima uređaji i obnovljeni vitraji, te uređen okoliš. Suslavitelji u ovoj svetoj misi bili su, uz biskupa Ratka, mjesni župnik fra Stipe Marković, đakon fra Jure Barišić i don Pero Miličević, uz mnoštvo vjernika osobito iz Sovića Donjih.

Ovaj je svečani događaj uzveličao i zbor crkve sv. Kate iz Ljubuškog, koji je svojim krasnim pjevanjem sudjelovao u svetoj misi. Poslije sv. mise ovaj je zbor održao i koncert. Tim koncertom je i službeno otvoreno Kulturno ljeto u župi Gorica – Sovići u organizaciji Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika.

Nakon svete mise u dvorištu iza crkve upriličeno je priogodno druženje, a vjerni hrvatski navijači su mogli pratiti i utakmicu koja je završila pozitivno za reprezentaciju Hrvatsku, što je popraćeno usklicima veselja svih nazočnih.

Izvor: Grude-online.info

na vrh članka