Bonitetna izvrsnost u Županiji Zapadnohercegovačkoj: poslovni susret 17. srpnja u Ljubuškom Istaknuto

Bonitetna izvrsnost  u Županiji Zapadnohercegovačkoj: poslovni susret 17. srpnja u Ljubuškom

Iako čine manje od trećine njenog ukupnog broja kompanija, bonitetno izvrsne kompanije u Županiji Zapadnohercegovačkoj ostvaruju 43% ukupnih prihoda i 44% ukupne neto dobiti Županije a zapošljavaju 73% od ukupnog broja uposlenih u ŽZH.

Ovo su najbolji pokazatelji kvalitete i značaja bonitetno izvrsnih kompanija za napredak gospodarstva regije i razlog zbog kog treba posvetiti posebnu pažnju kako njima tako i samoj temi. Stoga Bisnode organizira niz poslovnih susreta na temu bonitetna izvrsnost a prvi će se održati 17. 07. u Ljubuškom.

Posebno smo počašćeni činjenicom da se skup održava pod pokroviteljstvom Vlade Županije Zapadnohercegovačke, koja je prepoznala potrebu da se istaknu bonitetno izvrsne kompanije, jer njihov uspjeh ujedno potvrđuju dugogodišnji sustavni i kvalitetetan rad kako Vlade tako i njenih općina, u stvaranju što boljeg ambijenta za razvoj gospodarstva.

U prilog navedenim činjenicama govore i zvanični podaci: u sve tri općine Županije i gradu, ukupni prihodi su se znatno povećali, neto dobit bilježi pozitivan trend i dostigla je gotovo 100 milijuna KM, kao i izvoz koji iznosi preko 500 milijuna KM, a izvoz po glavi stanovnika u ŽZH ima trend rasta i veći je u odnosu na izvoz po glavi stanovnika u Federaciji BiH.

Stoga je prvi susret posvećen bonitetno izvrsnim kompanijama Županije, a ovom prigodom predstavnicima bonitetno izvrsnih tvrtki dodijelit će se Bisnode certifikati, kao međunarodno priznata potvrda gospodarske kvalitete poslovnog subjekta, njegove izvrsnosti i sigurnosti u poslovanju.

Bisnode certifikat je potvrda dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada, koji certificirane kompanije svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, stavljajući ih u ravnopravan položaj sa kompanijama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji.

Napominjemo da bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost kompanija a da se metodologija za definiranje bonitetne izvrsnosti zasniva na statističkim modelima koji su sastavljeni na osnovu financijskih pokazatelja poslovanja kompanija (zaduženost, likvidnost, uspješnost i efikasnost) za posljednje tri godine, kao i na osnovu negativnih događaja (stečaj, brisanje, blokada) u izabranom periodu.

BISNODE BH

Bisnode BiH pripada grupaciji Bisnode, vodećem europskom ponuđaču poslovnih informacija i analitičkih rješenja, sa sjedištem u Švedskoj, koja zapošljava 2100 ljudi u 19 zemalja Europe. Bisnode pruža podršku  kompanijama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, zahvaljujući integriranim i kvalitetnim podacima, na osnovu kojih razvijamo platforme za donošenje odluka koje će pomoći kompanijama da automatiziraju svoje poslovne procese i donose odluke na osnovu podataka. Bisnode je najveći partner kompanije Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućavamo informacije o više od 250 milijuna  kompanija iz 220 zemalja svijeta.

Autor: BISNODE BH

+387 33 215 454

+387 66 370 187

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Visiting address: Vrazova br. 8, 71000 Sarajevo

Postal address: Bisnode BH d.o.o., Vrazova 8, 71000 Sarajevo

bisnode.ba

facebook.com/bisnodebh

Radio Ljubuški

na vrh članka