Održano tradicionalno "Sijelo kod Fejze 2018" - foto

Održano tradicionalno "Sijelo kod Fejze 2018" - foto

Prošle nedjelje, 15. srpnja održano je tradicionalno Sijelo kod Fejze, na Gožulju, u Fejzinoj bašči.

Ove noći je upriličeno i službeno otvorenje Bošnjačkog kulturnog centra, obnovljene Fejzine kafane, kiraethane – čitaonice (čitovnice po ljubuškom govoru).

Domaćini i organizatori sijela su pripremili bogat program za ovu večer. Program je nadahnuto vodio prof. Kemal Mahić koji je također održao pozdravni govor. Sijelu su nazočili brojni Ljubušaci iz Ljubuškog, kao i iz drugih gradova i dijaspore. Uvaženi gosti ove godine su bili; načelnik Općine Ljubuški g. Nevenko Barbarić, predsjednik Općinskog vijeća Ljubuški g. Tihomir Kvesić, načelnik MUP Ljubuški i njegov zamjenik, zatim Harun ef. Macić, izaslanik Muftije Salema ef. Dedovića, te imam Ibrahim Hodžic sa horom iz Čapljine.

Nastavnici glazbene škole iz Ljubuškog su izveli dvije sevdalinke na početku programa. Obavljena je i prezentacija nove knjige dr. Halida Sadikovića “Ljubuski memento 1878 -1940”. Halidova knjiga je biser koji bi svaki Ljubušak trebao posjedovati, ističe portal Ljubušaci.com, koji se zahvalio dr. Halidu na upornosti i ustrajnosti da ovo djelo bude dostupno čitateljima.

Do kraja sijela, kasno u noć, prisutni su uživali u glazbenom programu u izvedbi glazbene grupe iz Mostara.

Izvor: Ljubusaci.com

na vrh članka