Uskrs radio ljubuski2xl

Održan "Koncert u parku" u Ljubuškom - audio i foto Istaknuto

Održan "Koncert u parku" u Ljubuškom - audio i foto

Više od 200 Ljubušaka je uživalo večeras u prekrasnom ambijentu gradskog parka u još jednom „Koncertu u parku“, kojeg već treću godinu zaredom organizira Glazbena škola Ljubuški.

Novost je bila da su, uz tradicionalni nastup benda učitelja Glazbene škole, ove godine nastupili i bendovi učenika koji su izvodili standarde jazz i rock glazbe.

Do toga je došlo sasvim spontano. Vidjeli smo da to učenike jako zabavlja i rekli smo; „zašto im to ne bi omogućili“. Iako to nije u nastavnom planu, zahvaljujući čistom entuzijazmu profesora koji s njima rade, to smo uveli kako bi ih na taj način održali svježima, budnima i zainteresiranima, ne samo za ovu vrstu glazbe, nego i za klasičnu glazbu, jer je sve to povezano“, rekla je Ivana Šaravanja, ravnateljica Glazbene škole Ljubuški, dodavši kako se nada da će na ovaj način Glazbena škola postati rasadnik novih ljubuških bendova.

Iako su bendovi učenika večeras prvi put zajedno nastupili na pozornici, njihove izvedbe su odlično primljene od publike. Nagrađeni su pljeskom i ovacijama.  

Pored nastupa bendova učenika i učitelja, Ljubušaci su večeras imali priliku poslušati i gosta iznenađenja, pjevača Maria Bevandu, koji je oduševio sa svojim interpretacijama poznatih pjesama.  Uz brojne građane Ljubuškog, na koncert su došli i gosti "sa strane", točnije njih 30-tak iz Njemačke koji su se večeras našli u Ljubuškom.

U audioprilogu poslušajte što smo večeras snimili u gradskom parku

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka