Svečano proglašenje sportaša godine općine Ljubuški za 2018. godinu -audio i foto Istaknuto

Svečano proglašenje sportaša godine općine Ljubuški za 2018. godinu -audio i foto

Svečano proglašenje najboljih sportaša općine Ljubuški već godinama je i jedna od manifestacija u programu obilježavanja Dana općine, a tako je i ove godine.

U Gradskoj vijećnici skupio se veliki broj sportaša, sportskih djelatnika političkih dužnosnika i ostalih, a na početku službenog dijela o povijesti izbora najboljih sportaša govorio je Nikica Šiljeg, novinar i dugogodišnji sportski djelatnik. 

Prve godine, 1997.godine, najbolji klub je bio Izviđač kojem je ovo dvadeseti jubilarni izbor. Organizator je tada bilo Općinsko vijeće i Radio Ljubuški. Već sljedeće godine organizator je bio novoosnovani Športski savez općine Ljubuški koji će narednih osam godina vršiti taj izbor, a od 2006. godine to radi Odjel Društvenih djelatnosti Općine Ljubuški“, kazao je Šiljeg.

Za najbolju mladu sportašicu do 18 godina proglašena je Ana Marija Bunoza, velika nada ženskog rukometa u Ljubuškom koja je svoj talent pokazala već u mini rukometu, a s 13 godina je priključena prvoj ekipi. Priznanje i nagrade je uručio Ivica Boras,pomoćnik općinskog načelnika.

Za najboljeg mladog sportaša proglašen je rukometaš Matej Mandić, mladi vratar Izviđača, koji povremeno ulazi i brani za prvu momčad. Standarni je vratar druge momčadi koja nastupa u Prvoj ligi FBiH – skupina Jug, a kadetski je reprezentativac Hrvatske. Priznanje i nagradu je uručio Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

Za najbolju sportašicu po četvrti put proglašena je rukometašica Marija Boras, dugogodišnja kapetanica Izviđača i prvi strijelac ekipe. Njezinim povratkom u klub nakon studija stabilizirala se ekipa, kako igrački tako i rezultatski. S Izviđačem je u prošloj sezoni osvojila Kup BiH. Priznanje i nagradu uručio je općinski načelnik Nevenko Barbarić.

Za najboljeg sportaš proglašen je David Mandić, trenutno član hrvatskog prvaka PPD Zagreba, a do lipnja prošle godine nastupao je za Izviđač s kojim je kao kapetan bio prvak BiH.. Sa Zagrebom igra Ligu Prvaka, nastupio za Hrvatsku na nedavno završenom Svjetakom prvenstvu. Priznanje i nagradu uručio je Toni Kraljević, ministar financija i dopredsjednik Vlade ZZH, Davidovom bratu Mihaelu, također mladom i veoma perspektivnom rukometašu 

Priznanje i nagradu za najbolji sportski klub RK Izviđač CO sportskom direktoru Davidu Grbavcu uručio je predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić.

Svečanost proglašenja svojim sviranjem uljepšali su učenici osnovne Glazbene škole Stanka Mikulić i Ivan Barbarić.

U audio zapisu poslušajte što su tom prigodom za Radio Ljubuški izjavili Marija Boras i Matej Mandić

Marija Boras

Matej Mandić

Foto:

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

na vrh članka