U sklopu obilježavanja Dana općine Ljubuški otvorena izložba fotografija Perice Biške -audio i foto Istaknuto

U sklopu obilježavanja Dana općine Ljubuški otvorena izložba fotografija Perice Biške -audio i foto

Nakon proglašenja najboljih sportaša u zgradi Općine Ljubuški priređena je izložba fotografija Perice Biške „Gradu za rođendan“. Izložene fotografije prikazivale su motive i prizore prirodnih ljepota, kulturne baštine te ljudi i običaja ljubuškog kraja.

Perica Biško za sebe kaže da je fotograf hobist, GSS-ovac, planinar, gamer, sretan dječak i ponosan muž te otac dvoje djece. Član je Foto kluba Fokus Ljubuški, a fotografija je njegova ljubav u koju pokušava unijeti svoje misli, osjećaje i raspoloženja. Ljubuški je za njega fotografski raj, mjesto koje krije puno neistraženih motiva. Uradci su mu bazirani pretežno na pejzažne motive, a fotografijama se pomalo uzdiže prema najboljim fotografima prirodnih ljepota Hercegovine.

O umjetničkoj dimenziji izloženih fotografija govorila je Tamara Herceg, akademska slikarica članica Društva Hrvatskih likovnih umjetnika koja je zaključila kako grad nije mogao dobiti bolji poklon za rođendan. Izložbu je otvorio Toni Kraljević, predsjednik Foto kluba Fokus Ljubuški.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti fotografije Perice Biške koji se pomalo uzdiže prema najboljim fotografima prirodnih ljepota Hercegovine.

Perica je izloženim fotografijama vješto oživio bogatu prošlost Ljubuškog, uhvatio prolaznost sadašnjeg trenutka i prikazao nam sjajne vizure budućnosti našeg grada. Ugodnu atmosferu u zgradi općine svojom svirkom uljepšali su učenici osnovne i srednje glazbene škole Ljubuški.

U audio zapisu poslušajmo par umjetnikovih dojmova

Foto:

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

na vrh članka