Najava: Predstavljanje projekta "Digitalni građanin" učenicima Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić

Najava: Predstavljanje projekta "Digitalni građanin" učenicima Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih iz Zagraba te INTERA Tehnološkim parkom, organizira predstavljanje projekta "Digitalni građanin" učenicima petih razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Gračine - Humac.

Predstavljanje će se upriličiti u petak 15. ožujka 2019. godine, s početkom u 13 sati, u OŠ Ivane Brlić Mažuranić Gračine - Humac.

Podsjećamo, kroz projekt "Digitalni građanin", 20 knjižnica iz svih dijelova Bosne i Hercegovine postat će centri digitalnih inovacija. među njima je i Knjižnica Ljubuški, te će svojim korisnicima omogućiti i upoznavanje s najnovijim tehnologijama poput mikro računala - micro:bit i BOSON uradi sam kompleta, dok će u drugoj fazi nekima od njih biti donirani i 3D printeri. U Knjižnici Ljubuški se toplo nadaju da će upravo oni svojim kvalitetnim radom na projektu zasluženo dobiti spomenuti 3D printer.

Knjižnica Ljubuški je dobila 20 micro:bitova, koje će članovi knjižnice moći iznajmiti te ih ponijeti svojim kućama i preko istih naučiti programirati. Ova edukacijska oprema je zapravo samo nadopuna onoga što knjižnica radi.

Nakana je tijekom 2019. godine upriličiti 18 radionica/edukacija za oko 400 učenika - 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola s područja općine Ljubuški. Stoga, iz Knjižnice Ljubuški pozivaju, nadasve sve svoje članove, ali ujedno i sve zainteresirane žitelje općine Ljubuški da se odazovu na predstojeće radionice, koje će biti veoma zanimljive i poučne. Ovo je odlična prigoda za djecu da, učeći osnove programiranja, razviju sposobnost rješavanja problema, logičkog razmišljanja, kreativnosti i komunikacijske vještine.

Radionice su namijenjene za osobe koje nemaju prethodno znanje. Trajanje radionice je 60 minuta te je sudjelovanje na istima besplatno. Mogu se uključiti svi - i djeca i odrasli.
Do sada su upriličene četiri radionice.

Izvor:Facebook/ JU Kulturno-športski centar Ljubuški

na vrh članka