Uskrsna čestitka humačkih fratara

Uskrsna čestitka humačkih fratara

Prvo uskrsno jutro obilježili su zbunjenost, nevjerica, optužbe i iznenađenost, ali i tiha pa sve glasnija vjera i klicanje: “Isus je živ, uskrsnuo je, doista je uskrsnuo!” Spasitelj svijeta ostaje s nama, zauvijek. I tako je to do danas i bit će do vječnosti. Čestitajući svima: “Mir vama!, drage obitelji, vama  koji nosite  teške  križeve života…

Neka nam se srce napuni uskrsnom radošću, unatoč svih životnih križeva i iskušenja. Da možemo s Njime ići naprijed, u život koji je jači od smrti. Gospa je naša s nama i svi mučenici i sveci našega hrvatskoga naroda. Oni su naši svjedoci Kristove Uskrsne pobjede.” Uskrsli Gospodin nam dolazi, pridružuje nam se i putuje s nama. “Pokazuje nam svoje ruke i bok”. Sjeda s nama za stol da nam razlomi kruh i riječ, da ga prepoznamo, da nas njegova prisutnost obraduje, hrani i jača.

On nas “šalje po svem svijetu propovijedati Evanđelje svemu stvorenju.” To je Božje evanđelje istine, ljubavi, pravde i mira. To su Božji darovi Uskrsa. Primimo ih sa zahvalnošću i živimo u zajedništvu s njime i braćom ljudima!

SRETAN VAM I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

ŽELE HUMAČKI FRATRI

Izvor: Ljportal.com

na vrh članka